Laboratorieingenjörer till SGS DNA

Laboratorieingenjörer till SGS DNA

Inom vår produktionsavdelning arbetar ca 45 kompetenta och motiverade laboratorieassistenter och laboratorieingenjörer uppdelade på 4 avdelningar. Som en del av vår expansion söker vi nu fler laboratorieingenjörer. Du kommer att vara placerad i Västerås eller inledningsvis i Köping beroende på vilken avdelning du kommer att tillhöra. Under senare delen av 2021 kommer all produktion vara förlagd till Västerås.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta inom vår produktionsavdelning. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta laborativt arbete där du blir delaktig i produktionens olika steg.
Arbetsuppgifterna kommer att inkludera alltifrån materialberedning till syntes, rening och analys av oligonukleotider. Både laborationsarbetet och tillhörande dokumentationsarbete sker i enlighet med GMP. Som laboratorieingenjör kommer du även inneha ett område med ansvar för att driva utredningar och korrigerande åtgärder inom produktion.

Din profil
Du har högskoleutbildning med inriktning mot kemi, biokemi, mikrobiologi eller likvärdigt. Du har några års erfarenhet som laborant och arbetar säkert både med avseende på produktkvalitet och ur kemikaliehanteringssynpunkt. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift. Erfarenhet inom GMP och LEAN ses som meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att arbeta i grupp och att hjälpa till där det behövs. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 2021-01-31. Vi tar emot och gör urval av inkommande ansökningar löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Följ länken för att ansöka, bifoga personligt brev och CV

Arbetstid/Varaktighet
Dagtid. Tillsvidareanställning (Start med provanställning).

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Kontaktpersoner
Sonja Winnergren, 073-057 01 17, Gruppchef IVD1
Sara Rohdin, Gruppchef IVD2
Viktoria Wigh, 073-057 22 08, Grupchef DGR/FT
Nina Taher Nasabi, 073-058 49 29, Gruppchef QC
Jenny McWhinney, 0221-29650 (Växel), Unionen

Arbetsgivare
Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA)
Tel: 0221-29650 (Växel)
E-post: info@sgsdna.com
Mer info
Telefon 0221-29650
Område Västerås
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sgsdna.com
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SGS DNA står inför en spännande tillväxt- och utvecklingsresa där vi under 2021 fortsätter vi vår expansionsresa och flytten till våra nya lokaler i Västerås. Vill du vara med på resan och jobba med produkter som kan rädda liv?


SGS DNA är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN koncernen. Företaget ligger i Köping och Västerås och har ca 90 anställda. Vi jobbar med kundanpassade medicintekniska produkter, i första hand diagnostik (IVD) men även andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns på den europeiska och amerikanska marknaden och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. SGS DNA jobbar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.