Laboratorieingenjör Kvalitetskontroll

Laboratorieingenjör Kvalitetskontroll

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som Laboratorieingenjör inom företagets QC avdelning. Dina arbetsuppgifter kommer primärt att omfatta kvalitetskontroll av oligonukleotider. På QC kommer du självständigt att utföra och utvärdera QC-analyser, främst inom analysteknikerna HPLC, UPLC och LC-MS.
Du kommer även vid behov att medverka vid metodutveckling och validering inom
QC-processen. Som laboratorieingenjör kommer du även inneha ett områdesansvar samt ansvara för att driva utredningar och implementera korrigerande åtgärder inom avdelningen. Både det laborativa arbetet och tillhörande dokumentationsarbete sker i enlighet med GMP.

Din profil
Du har högskoleutbildning med inriktning mot analytisk kemi eller likvärdig utbildning. Du har minst 3-5 års erfarenhet av kemiskt analysarbete där du arbetat med tekniker så som HPLC, UPLC och LC-MS. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift.
Erfarenhet inom GMP och LEAN ses som meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att arbeta i grupp och att hjälpa till där det behövs. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Mer info
Kontaktperson peter_brannstrom
Telefon 0221-29650
Område Västerås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Tillverkning, Teknik & Ingenjör, Matematik, Statistik & Information
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sgsdna.com
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SGS DNA står inför en
spännande tillväxt- och utvecklingsresa. Under 2019 utökar vi antalet anställda och under sommaren 2020 påbörjar vi flytten vi till nya lokaler i Västerås.
Vill du vara en del av ett företag som tillverkar produkter som kan rädda liv?

SGS DNA är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN koncernen. Företaget ligger i Köping och har 70 anställda. Vi jobbar med kundanpassade medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även andra användningsområden.
Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns på den europeiska och amerikanska marknaden och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi befinner oss i en expansiv period. Vi jobbar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.

Produktionsavdelningen består av 4 avdelningar med 35 anställda. På kvalitetskontrollavdelningen (QC) utförs kvalitetskontroller på tillverkade oligonukleotider. Vi använder oss främst av analysmetoder så som
HPLC, UPLC och LC-MS för både in-process kontroll och slutkontroll av produkt.
På avdelningen jobbar i dag 5 medarbetare och vi ska nu bli 6.