IT-Chef till SGS DNA

IT-Chef till SGS DNA

Qiagen/SGS DNA har en centraliserad IT avdelning med lokala IT ansvariga på siterna. Vi behöver nu stärka upp vår lokala IT kompetens och söker en IT chef som ska driva interna IT relaterade projekt och stödprocesser.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som IT chef och vara direkt underställd platschefen, ingå i SGS DNAs ledningsgrupp samt ha en direkt rapporterande medarbetare i ditt team. Du kommer, i nära samarbete med övriga avdelningar, vara en nyckelperson i arbetet med att supportera, förbättra, utveckla och effektivisera IT-området inom SGS
DNA.

Du kommer att driva samt implementera nya IT och digitaliseringslösningar samt vara support till den övriga organisationen, främst produktionen, i både dagliga och strategiska frågor. Arbetet sker nära processägare, avdelningschefer, super users och våra medarbetare. Många av våra IT-processer och system sköts centralt inom Qiagen och andra av externa partners så det är meriterande om du har jobbat i liknande komplexa miljöer.

Din profil
För att lyckas i rollen är du kommunikativ, pedagogisk, förtroendegivande och utåtriktad samt har vana att jobba i och leda projekt. Du har tidigare erfarenheter av både större som mindre projekt utifrån ett nära samarbete med flera eller olika delar av verksamheten. Du har relevant utbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet som nätverkstekniker, IT support. datatekniker. Du har ledarskapserfarenhet från tidigare roller samt mycket goda tekniska kunskaper inom IT-området (PC, Infrastruktur, Telefoni) och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Erfarenhet av produktionssystemet LIMS, SAP och filemaker är meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att arbeta i grupp och att hjälpa till där det behövs. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till work@sgsdna.com, sista ansökningsdag är 2020-02-07. Vi tar emot och gör urval av inkommande ansökningar löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet
Dagtid, tillsvidareanställning (provanställning).

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Kontaktpersoner
Uwe Dehnert, 0221-29650 (Växel), Platschef
Sara Windahl, 0221-29650 (Växel), Administrativ chef
Andreas Bsenko, 0221-29650 (Växel), Unionen
Mer info
Telefon 0221-29650
Område Västerås
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sgsdna.com
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SGS DNA står inför en spännande
tillväxt- och utvecklingsresa. Under 2020 fortsätter vi vår expansionsresa och till sensommaren påbörjar vi flytten till nya lokaler i Västerås. Vill du vara med på den resan och jobba inom en organisation som tillverkar produkter som kan rädda liv?

SGS DNA är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN koncernen. Företaget ligger i Köping och har 80 anställda. Vi jobbar med kundanpassade medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven,
ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns i hela världen och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi befinner oss i en expansiv period. Vi jobbar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.