Huvudplanerare till SGS DNA Köping/Västerås

Huvudplanerare till SGS DNA Köping/Västerås

Som huvudplanerare kommer du att ha full flödesöversikt över hela produktionskedjan från order till skeppning av produkterna. Du kommer, i samarbete med detaljplanerarna i respektive grupp, att arbeta med att säkerställa produktionen samt att produktionsorder läggs in och att material finns tillgängligt för produktion. Du kommer dagligen att delta vid möten i produktionen och se till att man följer uppgjord planering.

Exempel arbetsuppgifter som ingår i rollen:
  • Planera den övergripande produktion mot ledtider och utifrån produktionsbegränsningar
  • Skapa en överblick av resurssituationen för kommande orders.
  • Organisera planeringsmöten med orderhanteringen, produktion och inköp
  • Sammanställning av övergripande nyckeltal för siten (KPIer)
Din profil
Du har eftergymnasial utbildning alternativt högskoleutbildning inom logistik-, inköp eller produktion. Du har minst 3 års erfarenhet av detalj eller huvudplanering från life science produktion alternativt annan tillverkningsindustri i en internationell miljö. Du är van vid att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Vidare så har du lätt för att utrycka dig såväl muntligt som skriftligt i både svenska och engelska. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt att arbeta med planeringsverktyg såsom PREACTOR, erfarenhet av LIMS .

Du är en kommunikativ person som vågar ställa krav och kan styra och leda mot uppsatta mål. Du kan hantera kundförfrågningar samtidigt som produktionen styrs så ekonomiskt optimalt som möjligt. Du har god analytisk förmåga, är sifferorienterad, noggrann och du har lätt för att hantera flera olika arbetsuppgifter samtidigt och kan prioritera mellan dem. Vidare så är du en positiv person med mycket energi som har lätt för att samarbeta och har en coachande förhållningssätt

Om arbetsgivaren

SGS DNA står inför en spännande tillväxt- och utvecklingsresa. Under 2020 fortsätter vi vår expansionsresa och till sensommaren påbörjar vi flytten till nya lokaler i Västerås. Vill du vara med på den resan och jobba inom en organisation som tillverkar produkter som kan rädda liv?

SGS DNA är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN koncernen. Företaget ligger i Köping och har 80 anställda. Vi jobbar med kundanpassade medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven,
ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns i hela världen och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi befinner oss i en expansiv period. Vi jobbar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.

Till vår produktionsavdelning behöver vi nu stärka upp vår planeringsfunktion med en huvudplanerare. Produktionsavdelningen består av 5 avdelningar/grupper där huvudplaneraren kommer att ansvara för den övergripande planeringen från order till skeppning.