Handläggare

Handläggare

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!
Inom Riksbyggen Servicecenter finns två geografiska enheter, Kundtjänst i Kalmar samt Fastighetsekonomi-och Redovisningsflödet i Västerås.

Vi söker nu handläggare till Fastighetsekonomi i Västerås med inriktning på överlåtelser, pantförskrivning, kontraktshantering och övrig bostadsadministration. Hos oss finns det dessutom goda möjligheter att utvecklas och bredda sin kompetens med ambition om att kunna arbeta i hela flödet på Fastighetsekonomi. En verksamhet som omfattar bland annat uppstart av nya kunder, masterdata, hyresadministration, avisering, fakturering och inbetalningar.

Vad ska du göra?
Som handläggare på Riksbyggen Servicecenter, Fastighetsekonomi kommer du att arbeta i en serviceinriktad roll med ansvar för kundkontakter och utförande av våra förvaltningsuppdrag. Du ansvarar för att vi levererar inom uppsatta servicenivåer och att vi håller våra kundlöften. Du har stor förmåga att ta eget ansvar och initiativ, att arbeta proaktivt, se helheter och med stort engagemang ge bra och tydlig service till kunder och kollegor. Du arbetar effektivt, med hög kvalitet och kundfokus enligt beslutade arbetssätt och är med och förfinar och utvecklar våra arbetssätt och leveranser.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
  • Kundkontakt via telefon och mejl.
  • Granska överlåtelsehandlingar i samband med överlåtelser av bostadsrätter.
  • Notera och avnotera pantförskrivningar.
  • Slutregistrera överlåtelser samt avisera och kreditera avgifter.
  • Utbetalning av inre reparationsfond.
  • Kontraktshantering, som ex. uppsägningar och upprättande av hyreskontrakt
  • Övrig hyresadministration som ex. avisering och hantering av andrahandsuthyrningar.
Utbildning/Erfarenhet
Du har redan idag kunskap/utbildning/erfarenhet av bostadsadministration men inriktning på bostadsrätter, förvaltning av hyresrätter och/eller bostadsrättsföreningar. Du är van att ha och gillar kundkontakter och du är en driven och effektiv administratör. Du har en utbildning på lägst gymnasienivå. Har du tidigare erfarenhet av överlåtelser, pant i bostadsrätt, familjejuridik är det en stor fördel. Du kanske idag jobbar som fastighetsmäklare, mäklarassistent eller med liknande uppgifter hos någon annan fastighetsförvaltare.

Vem är du?
Du agerar affärsmässigt, professionellt och har förmågan att skapa förtroende. Du kan se och möta kundens behov både på kort och lång sikt. Du har förmågan att granska information, förstå konsekvenser av olika förslag och agera vid behov. Du är mycket serviceorienterad och kan kommunicera via telefon och mejl på ett tydligt och kundorienterat sätt. Du har vidare en administrativ förmåga och noggrannhet och är inriktad på att slutföra dina åtaganden och uppgifter inom deadline, självklart med kunden i fokus. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp samt vara en god lagspelare. Att vara öppen för förändring och se utveckling och digitalisering som en naturlig del av arbetet är en viktig egenskap.

Förtroende, samarbete, engagemang och ansvarstagande är hörnstenar i Riksbyggens syn på medarbetarskap och ligger som en grund i samtliga roller.

Handläggare för tillsvidareanställning med tillsättning snarast.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Låter detta intressant för just dig?
Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast 2021-03-05. Vi arbetar löpande med urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök idag!

Har du frågor eller funderingar?
Kontakta Joakim Wiljebrand gruppchef Fastighetsekonomi 021-40 86 37 eller joakim.wiljebrand@riksbyggen.se

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden - utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Kundtjänst
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 5 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Som medarbetare vill vi att du ska känna att du är viktig och delaktig. Vi vill att du tydligt kan se hur du bidrar till att vi når våra mål. Inom Riksbyggen arbetar vi kontinuerligt med att utveckla såväl ledarskap som medarbetarskap. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är våra hörnstenar.