Laboratorieingenjör IVD-produktion

Laboratorieingenjör IVD-produktion

Inom vår produktionsavdelning arbetar ca 50 kompetenta och motiverade laboratorieassistenter och laboratorieingenjörer uppdelade på 4 avdelningar. Som en del av vår expansion söker vi nu fler laboratorieingenjörer; du kommer att vara placerad i Västerås i vårt nyaste produktionsavsnitt där vi tillverkar oligonukleotider i större skala.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta inom våra produktionsavdelningar för IVD produkter. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta laborativt arbete där du blir delaktig i produktionens olika steg.

Arbetsuppgifterna kommer att inkludera alltifrån materialberedning till syntes, rening, analys och efterbearbetning av oligonukleotider. Både produktionsarbetet och tillhörande dokumentationsarbete sker i enlighet med GMP. Som laboratorieingenjör kommer du även inneha ett område med ansvar för att driva utredningar med korrigerande och förebyggande åtgärder inom produktion.

Din profil
Du har högskoleutbildning med inriktning mot kemi, biokemi, mikrobiologi eller likvärdigt. Du har några års erfarenhet som laborant och arbetar kvalitetssäkert både med avseende på produktkvalitet och ur kemikaliehanteringssynpunkt. Du har dokumentationserfarenhet av SOP:ar, instruktioner och rutiner. Vi ser gärna att du även har instrumentvana, HPLC-kompetens, MS-kompetens, förståelse för hur man felsöker, skriver rapporter mm samt besitter GMP-erfarenhet och IVD- kompetens. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift. Erfarenhet inom LEAN ses som meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att arbeta i grupp och att hjälpa till där det behövs. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och kontakt
Sista ansökningsdag är 2022-05-29. Vi tar emot och gör urval av inkommande ansökningar löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Följ länken för att ansöka, bifoga personligt brev och CV

Kontaktpersoner
Staffan Liljedahl, Gruppchef produktion
Frida Östensson, Ordf.Unionen
Telefon växeln; 010-4749300
Mer info
Telefon 010-4749300
Område Västerås
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sgsdna.com
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

QIAGEN DNA Synthesis fortsätter vår tillväxt- och utvecklingsresa där vi under 2022 utökar våra produktionsyta i våra nya lokaler i Västerås. Vill du vara med på resan och jobba med produkter som kan rädda liv?

QIAGEN DNA Synthesis AB (tidigare SGS DNA AB) har producerat syntetiskt DNA av högsta kvalitet för diagnostiskt ändamål i mer än 30 år. Våra kunder finns runt om i hela världen. Vi finns i Västerås och har cirka 100 anställda. Vi tillämpar de medicinska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). Vår produktion utförs i enlighet med GMP.