Gruppchef Laboratorium

Gruppchef Laboratorium

Inom vår produktionsavdelning arbetar ca 50 kompetenta och motiverade laboratorieassistenter och laboratorieingenjörer uppdelade på 4 avdelningar. Vi söker nu gruppchef som kommer leda en av våra produktionsgrupper bestående av 10-15 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som gruppchef inom en del av vår produktion och vara direkt underställd produktionschefen. Du kommer att ha 3 gruppchefer som kollegor och ingå i produktionens ledningsgrupp. Du har mellan 10-15 direkt rapporterande medarbetare i ditt team. Då produktionsgrupperna jobbar nära varandra du att samarbeta tätt tillsammans med övriga gruppchefer samt vara en nyckelperson i arbetet med att förbättra, utveckla och effektivisera produktionen.

* Du kommer att driva kompetensutvecklingsinsatser av befintliga och nya medarbetare.
* Du har personalansvar med allt det ansvar som följer med att vara chef (utom budgetansvar).
* Organisera kompetensutveckling för att öka flexibiliteten inom gruppen.
* Förbättra flödet och processen för att effektivisera.

Din profil
För att lyckas i rollen är du kommunikativ, pedagogisk, förtroendegivande och utåtriktad samt har minst 5 års dokumenterad ledarskapserfarenhet från drifts/produktions labberatoratorium eller liknande. Du har en universitets eller högskoleutbildning inom tex analytisk kemi, kemi, biokemi eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i GMP produktion samt av HPLC, MS, LIMS och MS Office.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att leda din grupp och leda i en föränderlig miljö. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och frågor
Sista ansökningsdag är 2022-05-31. Vi tar emot och gör urval av inkommande ansökningar löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Följ länken för att ansöka, bifoga personligt brev och CV

Kontaktpersoner
Lisa Karlsson, Produktionschef
Frida Östensson, Ordf.Unionen
Telefon växeln; 010-4749300
Mer info

Om arbetsgivaren

Qiagen DNA Synthesis står inför en spännande tillväxt- och utvecklingsresa där vi under 2022 fortsätter vi vår expansionsresa i våra nya lokaler i Västerås. Vill du vara med på resan och jobba med produkter som kan rädda liv?

Qiagen DNA Synthesis AB (tidigare SGS DNA AB) har producerat
syntetiskt DNA av högsta kvalitet för diagnostiskt ändamål i mer än 30 år. Vi finns i Västerås och har cirka 100 anställda. Våra kunder finns runt om i hela världen. Vi tillämpar direktiven rörande medicintekniska produkter, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). Vår produktion sker i enlighet med GMP.

QIAGEN - makes improvments in life possible