Lärare i elämnen och matematik till Praktiska Gymnasiet Västerås

Lärare i elämnen och matematik till Praktiska Gymnasiet Västerås

Praktiska Gymnasiet Västerås

Praktiska i Västerås är en skola som växer och vi har till kommande läsår ett högt söktryck. Eleverna är fördelade på 4 till 5 olika program. Vi är den lilla skolan med stor gemenskap. Här trivs både lärare och elever. Vi arbetar aktivt tillsammans med näringslivet och eleverna kommer ganska snabbt ut i arbetslivet genom mycket arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Ditt uppdrag

Vi växer så det knakar och är i behov av att anställa 1 till 2 tillsvidareanställda lärare inom matematik mot gymnasiet och/ eller grund och yrkeslärare el med start den 10 augusti.

Din behörighet i matematik kan kombineras mot el-ämnen då det finns möjlighet att undervisar på El- och energiprogrammet med en tjänstgöringsgrad mellan 80-100%. Ditt uppdrag kan även vara mer renodlat 80-100 % matematik eller 80-100 % yrkeslärare i el-ämnen. En mer renodlad tjänst som yrkeslärare i el-ämnen kan komma att innehålla delat ansvar för anskaffning av praktikplatser. Du som är elektriker och är intresserad av att undervisa ungdomar är välkommen att söka tjänsten som yrkeslärare, men i första hand ser vi att du är behörig yrkeslärare gärna med erfarenhet.

Du kommer mötas av ett flertal erfarna lärare både i matematik och i yrkesämnen- el. Du kommer bli tilldelad en mentor som kommer stötta dig i ditt dagliga arbete så att du lättare kommer in i skolans organisation och rutiner. Skolan är i dagsläget uppdelat i två arbetslag med arbetslagsledare som kommer vara till stor hjälp för dig.

I din roll kommer du även vara mentor och du coachar eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom SchoolSoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är lika med såväl eleverna som med kollegor.

Din profil

I första hand söker vi dig som har stor kompetens och erfarenhet inom matematik och eller el-ämnen Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din sociala förmåga att möta elever utifrån deras kunskaper och behov.

Vi förväntar oss att du är en lagspelare som har god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Om du söker tjänst som yrkeslärare blir en av dina uppgifter att leda eleverna mot arbetslivet! Många av våra elever längtar ut till arbete. Utöver din yrkeskompetens ser vi att du har ett brett kontaktnät med din bransch. Då utbildningen sker i samverkan med det lokala näringslivet är god lokal kännedom och god branschkunskap meriterande. Körkort är ett krav om du ska arbeta i branschen mot praktikplatser och håller en kontinuerlig kontakt med elevers handledare.


Vi erbjuder


På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar för att utvecklas in i lärarrollen hos oss. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMedias koncern. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.


Övrigt


Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 20220808. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Gunilla Folkesson på 072-235 23 21eller via mail gunilla.folkesson@praktiska.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AcadeMedia
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!