Laboratorieassistent

Laboratorieassistent

Peab Asfalt AB - ett dotterbolag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt.

Till Peab Asfalt - Region Teknik söker vi nu en laboratorieassistent med placering i Västerås.

Teknikavdelningen består av fem ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar analyser av vägmaterial, teknisk support, provtagning, produktutveckling m.m. Provning utförs på asfalt, bitumen, ballast, övriga obundna material samt betong med ett brett utbud av olika testmetoder. Forskning och utveckling bedrivs både internt och externt i olika samarbetsorgan såväl nationellt som internationellt.

Laboratoriet i Västerås servar bolag inom koncernen - Peab Asfalt, Swerock samt Peab Anläggning men har även ett stort antal externa kunder inom branschen såsom beställare, entreprenörer, leverantörer och konsultföretag.

Om tjänsten

Som laboratorieassistent utför du fältarbeten och provtagning inom vår verksamhet i Mälardalen, labprovning av ballast och asfalt samt är behjälplig vid kalibrering av utrustning.

Kompetenser och personliga egenskaper

Vi värdesätter ordning och reda samt god samarbetsförmåga. Vidare är du engagerad, duktig på att ta initiativ och att driva jobbet framåt. Då resor förekommer inom Mälardalen söker vi dig som är flexibel.

Kravprofil

Vi söker dig som befinner dig i början av yrkeslivet och vill lära dig yrket från grunden. För rätt person finns goda möjligheter att växa inom Region Tekniks verksamhet. Det är meriterande om du har en teknisk utbildning på gymnasienivå. B-körkort är ett krav.

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vi erbjuder:

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens påarbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Lars Jansson, laboratoriechef, 0733-84 85 70,
Magnus Källman, laboratorieföreståndare, 0733-84 85 79,
Mer info
Kontaktperson Lars Jansson, laboratoriechef
Telefon 0733-84 85 70
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.