Controller

Controller

Till Peabs kontor i Västerås söker vi nu en Regioncontroller med ansvar för våra bostadsutvecklande regioner Region Bergslagen och Region Mälardalen. I rollen som Regioncontroller analyserar du verksamheten för regionen och stöttar ledningen i budget- och prognosarbete samt att rapportera utfall per månad och kvartal. Utöver detta kommer du att utgöra stöd i redovisning, skatt och momsfrågor samt stödja projektchefer i detta vid förvärv och försäljning av fastigheter samt bolag eller tecknande av exploateringsavtal. Som regionscontroller medverkar du till att samordna rutiner och metoder inom affärsområdet.

Ansvarsområden
  • Ansvar för intern kontroll av de ekonomiska delarna av regionens verksamhet
  • Ansvar för att redovisning och rapportering inom regionen utförs enligt Peabs övergripande värderingar, och inom dessa frågor, att samverkan sker med övriga enheter inom AO Projektutveckling
Arbetsuppgifter
  • Stödja regionchef, projektchefer och projektledare i prognosarbetet
  • Sammanställa och rapportera regionens prognos och utfall samt kapitalbindning
  • Stötta projektchefer och projektledare i den ekonomiska uppföljningen av verksamheten
  • Analysera och utvärdera regionens resultat och kapitalbindning
  • Implementera gemensamma rutiner och mallar och säkerställa att dessa följer affärsområdets och Peabs rutiner
  • Förmedla kunskap och insikt om gällande lagar och regler
  • Rådgivande och stödjande funktion i skatte- och momsfrågor
Bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och viss arbetserfarenhet som Controller eller bakgrund inom redovisning eller revision. Du har tidigare arbetat i en verksamhetsnära roll och som mycket meriterande ses tidigare erfarenhet inom fastighets- eller byggbranschen. Som person är du analytisk och noggrann med en hög grad av flexibilitet. Du är en utåtriktad person som trivs att arbeta med många kontaktytor och i en bred roll. Vi ser även att du är trygg i dig själv, du vågar ifrågasätta när så behövs, samtidigt som du trivs att arbeta i en prestigelös miljö.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att utvecklas och arbeta med kompetenta medarbetare i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Eriksson på telefon 0733-37 62 98.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 dec 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.