Produktionsplanerare på Modexa

Produktionsplanerare på Modexa

Modexa är i en expansiv fas och kommer att utöka sin verksamhet i Västerås. Man söker nu en person som ska ta ansvar för att planera upp verksamheten till högsta möjliga effektivitet, från inkommande gods till utleverans. Modexa arbetar med tillverkning av köksdetaljer i en produktionsprocess med träbearbetning och lackering som huvudfunktioner. Mycket av arbetet handlar om att nå högre produktivitet och ökad leveranssäkerhet, genom bl.a. materialoptimering och produktionsplanering

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med produktionsledningen ansvara för att produktionsverksamheten inom Modexa AB levererar i rätt tid och med rätt kvalitet. Vidare säkerställer du genom produktionsplanering att produktionsavdelningen går i takt med övriga avdelningar och kan leverera enligt plan.

Du ska:
 • Planera och belägga produktionen med hänsyn till budget och kapacitet
 • Ta hänsyn till våra miljömål vid planeringen
 • Informera produktionen om planeringen
 • Ha koll på antalet ordrar i systemet
 • Hålla planeringsdeadlines för produktionen
 • Avvikelserapportera i god tid produktionsavvikelser till Kund & Logistik
 • Vidareutveckla process och arbetsrutiner för produktionsplanering
 • Månadsinventering av PIA
 • Vara behjälplig Produktion i operativa frågor runt MPS-n samt vidareutveckling av systemet
 • Delaktig i utveckling och uppdatering av produktionskalkyler
 • Projektledare för utveckling av produktionsprocesser
 • Vara behjälplig produktion och agera internrevisor gällande kvalitetsarbete inom produktion
Dina egenskaper

Du har en vilja att alltid förbättra även i detaljerna. Stort intresse för processorienterad analys, kommunikativ och stort fokus på samarbete med övriga avdelningar. Integritet och förmåga att stå upp för din sak. En vilja att alltid göra rätt, samt hög servicekänsla

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant utbildning och med en bakgrund och erfarenhet inom relevanta områden. Du har vana vid de vanligaste Office-programmen och är inte främmande för att arbeta i olika affärssystem. Du behärskar svenska utan problem och är bekväm med att tala och skriva engelska. Du gillar ordning och reda och arbetar strukturerat framåt. Som person är du prestigelös och kommunikativ och trivs med mycket kontakter.

Intresserad?

Vi hanterar ansökningar löpande vartefter de kommer in. Vi gör ingen skillnad på sökandes bakgrund eller identitet, utan bedömer alla på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Känner du dig sugen på denna utmaning tycker vi du ska ansöka så snart du kan! Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av INDUSTRIQOMPETENS
Sista ansökningsdag 31 mars (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IQ har en pool med tekniskt yrkesskickliga medarbetare som hyrs ut vid behov. Flera företag delar på personer med kompetens som det råder brist på.
Verksamheten riktar sig till tillverkningsindustrin i Mälardalen och södra Dalarna.
Det nära samarbetet med företagen säkerställer inriktningen vid rekrytering och utveckling av medarbetarna. IQ satsar på den sociala kompetensen, nya tekniker och arbetsmetoder vilket gör att kompetensen alltid är aktuell.
Som arbetsgivare tillämpar IQ Teknikavtalet och erbjuder personalen bra anställningsvillkor, vilket attraherar många duktiga personer till personalpoolen. Det säkerställer i sin tur den långsiktiga kompetensförsörjningen.
IQ hjälper sina kunder inom det personaldministrativa området, exempelvis med rekrytering, tester, kompetensanalyser, utbildningar, kompetensväxling och vid nerdragningar.