Controller till Meritmind, Västerås

Controller till Meritmind, Västerås

Vissa som jobbat ett antal år i samma controllerroll hamnar lätt i ett fack. Är du till exempel produktionscontroller kan det vara lätt att förbli det resten av yrkeskarriären. Att börja som projektcontroller kan kännas som ett stort steg att ta, och tänk om du inte skulle tycka att det är något för dig? Det vore kanske också intressant att fräscha upp redovisningskunskaperna ett kort tag utan att ta anställning som redovisningsekonom. Med risk för att låta som reklam kan vi ha lösningen till dig; bli konsult!

Du har tryggheten i en fast anställning hos oss med sex veckors semester och en marknadsmässig månadslön. Full lön har du oavsett om du är i uppdrag eller ej. Du är utlånad till våra kunder som behöver din kompetens under kortare eller längre tid, i snitt 7-9 månader. För oss är det viktigt att du blir utmanad och känner att du utvecklas, därför uppmuntrar vi till att våga ta nya roller om intresset finns. Det är alltså inte ovanligt att ta ett uppdrag som business controller, sen ett uppdrag som redovisningsansvarig och sen ett uppdrag tillbaka till grundkompetensen inom exempelvis produktionscontrolling. Det finns därmed en stor möjlighet att bredda sitt CV och skapa nya kontakter inom nya spännande branscher.

Exempel på ansvarsområde i rollen som controller:
  • Ta fram budget- och prognosunderlag, kostnadsuppföljningar och ekonomiska analyser
  • Upprätta ekonomiska rapporter till ledning och styrelse
  • Utveckla och effektivisera processer och rutiner inom ekonomi- och verksamhetsstyrning
  • Rapportering och nyckeltalsanalys
  • Stöd till affärsområdeschefer, ledningsgrupp och VD
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter t.ex. projekt-, produktions- och business controlling. För att lyckas i rollen som controller ser vi gärna att du har god erfarenhet av att arbeta med planering och uppföljning, olika analyser samt andra kvalificerade controlleruppgifter. Du bör vara van att arbeta i olika systemmiljöer, erfarenhet av SAP, Movex eller andra snarlika system är meriterande samt är det en fördel om du har goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper

Som person är du intresserad av både dina kollegor och affären och strävar efter att göra varje dag bättre än gårdagen. Du visar handlingskraft, har ett systematiskt arbetssätt och analytisk förmåga. För att lyckas i rollen som konsult behövs en prestigelös inställning och ett positivt mindset samt att du stimuleras av att möta nya miljöer. Slutligen är du en person som trivs med teamarbete och vill vara med och skapa värde och bidra till våra kunders lönsamhet och tillväxt.

Placeringsort: Västerås med omnejd

Om Meritmind

Idag är vi ett ledande konsultföretag inom ekonomi och styrning. Vi är 370 anställda inom koncernen, omsätter en halv miljard och har kontor på fem platser i Sverige och ett i Tyskland. Vi har ett starkt varumärke inom ekonomiområdet och är ledande inom vår nisch. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke - om kunden, konsulten, kandidaten och alla andra. Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

För mer information om tjänsten kontakta Camilla Skeppstedt på camilla.skeppstedt@meritmind.se eller 070-742 81 91. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)