Mälarenergi Elnät AB söker Uppdragsledare

Mälarenergi Elnät AB söker Uppdragsledare

Om arbetsplatsen
Mälarenergi Elnät AB har kommande år en offensiv investeringsbudget, med utmaningar både med att föra in ny teknik, genomföra ett stort antal projekt (med stor spännvidd i komplexitet och omfattning). Energiomställningen och expansionen i nätet ställer helt nya krav på förändring och nya lösningar på nätet, här kommer du tillsammans med övriga på avdelningen ha en viktig roll.

Enheten består idag av, 8 uppdragsledare som tillsammans hjälps åt med projektgenomförandet av våra anläggnings- och elkraftsarbeten . Jag som ansvarig för enheten strävar efter att få alla medarbetare att utvecklas i sin roll och därmed också få verksamheten att utvecklas. Att trivas och att arbeta med frihet under ansvar är också viktigt för att lyckas i tjänsten.

Arbetsuppgifter
Som uppdragsledare driver du investeringsprojekt inom elkraft och ansvarar för tid och kostnad under genomförandefasen. Uppdragen drivs i huvudsak internt inom Elnät AB men även externa uppdrag. Du arbetar med den dagliga och långsiktiga arbetsplaneringen med montörer, entreprenörer, material med mera och är den viktiga länken mellan projektledaren och utförandet. En stor del av arbetet är kommunikation med schaktentreprenörer. Du har arbetsmiljöansvar och BAS-U i rollen. Det är viktigt att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och att du är lika bekväm bakom datorn som ute i fält. Tjänsten är stationerad i Västerås.

Din profil
Vi söker dig som har tekniskt gymnasium inom elkraft eller har motsvarande erfarenhet införskaffat på annat sätt. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av projektledning eller annan arbetsledande befattning inom elkraft där det är meriterande med erfarenhet från eldistribution. Du har även god allmän teknisk kunskap och god datorvana.

För att lyckas i rollen som uppdragsledare så ser vi att du är van att arbeta självständigt med ett stort eget ansvar. Som person är du trygg i dig själv, tar gärna egna initiativ och trivs i rollen att leda andra. Vidare så är du noggrann och vill ha struktur och ordning och reda för att kunna säkerställa ett gott resultat. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att utveckla dig själv och gruppen och vi förutsätter att du tycker att service, kommunikation och gott samarbete är viktiga ingredienser för att lyckas i arbetet. Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt
Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.
Mer info
Kontaktperson Tomas Martinsson
Telefon 021 395606
Område Västerås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.