Distributionsnät fjärrvärme söker två drifttekniker

Distributionsnät fjärrvärme söker två drifttekniker

Om arbetsplatsen

Avdelningen Distributionsnät ansvarar för drift och underhåll av koncernens fjärrvärme-, fjärrkyla och VA-nät samt tillhörande projektverksamhet och dokumentation. Vi är fem enheter inom avdelningen. Enheterna Drift FV och förebyggande underhåll söker nu drifttekniker.
Enheterna ansvarar för drift och underhåll av distributionsnäten fjärrvärme och fjärrkyla inom områdena Västerås, Skultuna, Surahammar samt Hallstahammar.

Dina arbetsuppgifter

Som drifttekniker arbetar du främst ute i fält med läcksökning och inspektioner på fjärrvärmenätet. Det ingår även arbetsuppgifter såsom att planera och utföra enklare åtgärder samt att vid behov stötta upp och utföra länspumpning av fjärrvärmekammare.

I rollen som läcksökare kommer du att planera och utföra läcksökningsarbeten. Arbetet kan vara mer av en planerande karaktär men det kommer även uppstå akuta situationer där du som läcksökare måste vara beredd på att rycka ut för att lokalisera uppkomna läckor.

I rollen som inspektör planerar du för att inspektera de kammare som finns ute i distributionsnätet. Inspektionerna utförs i enlighet med de lagkrav vi har på oss. Vid nedstigning i kammare krävs det av säkerhetsmässiga skäl att man är två personer. Därför blir samarbetet och den dagliga planeringen viktig mellan dessa två drifttekniker.

Vi ser att man i dessa roller har ett väl fungerande samarbete då arbetet med läcksökning och inspektioner kommer att varvas mellan driftteknikerna.

Som drifttekniker måste du alltid vara förberedd på att hjälpa övrig verksamhet när behov uppstår. Beredskap kan komma att förekomma.

Din profil

Du som söker tjänsten bör ha en gymnasial bakgrund inom drift och underhåll eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som lämplig. Erfarenhet inom underhållstekniskt arbete och inspektioner ser vi som meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i underhållssystem och har datavana och grundläggande kunskaper inom office-paketet.

För att lyckas i rollen ser vi att du som person är strukturerad, analytisk och drivande samt att du har en bra samarbetsförmåga. Du trivs att arbeta med andra människor och har en god förmåga att kommunicera.

Körkort B är ett krav.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Om arbetsgivaren

Om Mälarenergi
AB Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället - ja, till och med världen - lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten - och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.