Instrumenttekniker / Utrustningstekniker

Instrumenttekniker / Utrustningstekniker

Kort om tjänsten

Som en av Kemiras Instrumenttekniker har du en viktig roll som expert och stöd för din säljorganisation och Kemiras kunder. Du arbetar i projekt och supportärenden med syfte att förbättra befintliga samt sätta upp nya processer på pappersbruken i ditt distrikt. Du bor troligen i Mälardalen och har dina kunder huvudsakligen i regionen Stockholm - Karlstad - Gävle. Vill du ha ett fritt och utvecklande arbete ska du läsa vidare!

Sökord: applikationstekniker, elektriker, teknik, tekniker, el, instrument, instrumentelektriker, pulp&paper, pappersbruk, pappersindustri, massaindustri, pappersmassa, industri, processindustri, PLC, automation, styrsystem,

Om verksamheten

Kemira erbjuder expertis, tillämpningskompetens och skräddarsydda kombinationer av kemikalier för massa- och pappersindustrin. Tillsammans med sina kunder skapar Kemira innovativa och hållbara lösningar som på bästa sätt hjälper kunderna att effektivisera användningen av vatten, energi och råmaterial i sin produktion.
Läs mer om Kemira här: www.kemira.com

Mer om tjänsten

Kemiras säljare har tät kontakt med sina kunder, som alla är massafabriker och pappersbruk. När de behöver teknisk expertis blir du kontaktad. Frågorna kan handla om att kunden ska öppna en ny produktionslinje, att produktionen inte fungerar optimalt eller att man vill göra tester för att optimera produktionen. Du kan också vara med som specialist i diskussioner med kunder. Du arbetar både i långa projekt och snabba åtgärder.

Din expertis omfattar den tekniska utrustning som används tillsammans med Kemiras produkter; pumpar, ventiler, styr- och doseringsutrustning mm. Dina uppgifter är att installera, felsöka, lösa problem, ta prover, kalibrera instrument, justera styrutrustning, byta ut komponenter, mm.

Du kommer också att planera och genomföra projekt tillsammans med kollegor, samarbetspartners och kunder.

Arbetet innebär många resor, både över dagen och med övernattning. Räkna med ca 100 hotellnätter/år. I gengäld har du ett fritt och utvecklande arbete där du ständigt är den som hittar lösningar till kunden och får uppskattning därefter.

Din profil

Du är en elektriker eller tekniker med kompetens och erfarenhet inom el/instrument som har jobbat några år i processindustrin, har du erfarenhet från massa- eller pappersindustrin är det ett plus. Du har jobbat med felsökning och kalibrering i styrsystem, doseringsutrustning, kontrollutrustning, ventiler och pumpar.

Du gillar att lösa problem och har ett eget driv. Här får du ta egna initiativ och jobba självständigt med många kundkontakter, det är precis vad du vill!
Du pratar och skriver både svenska och engelska.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 20 december. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se
Mer info
Kontaktperson Lena Lilliér
Telefon 0708 121121
Område Västerås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (8 dagar kvar)