Teknisk säljare med erfarenhet av CAD

Teknisk säljare med erfarenhet av CAD

Drivs du av att utmana branschen och ta marknadsandelar? Nu söker vi en teknisk säljare som vill vara med och bidra till vår fortsatta tillväxtresa! Hos oss blir du en nyckelperson och erbjuds en varierande roll där du får vara med och påverka din egen arbetsvardag. Vårt breda register av både större och mindre kunder både i Sverige och internationellt ger dig möjlighet att utvecklas hos oss.

Om oss och tjänsten

Vi på PROCAD Systems är Skandinaviens största återförsäljare av BricsCAD och just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa. Vi har i en snabb takt ökat försäljningen och har en tydlig expansionsplan för framtiden. Samtidigt är vi måna om att behålla den familjära och prestigelösa företagskulturen som funnits i bolaget sedan starten 1976. Vi är ett tätt gäng som delar teknikintresset och viljan att hela tiden leverera en kvalitativ produkt till kunderna som inte kostar mer än nödvändigt samtidigt som den erbjuder mer flexibilitet än konkurrenternas.

Du kan läsa mer om oss och våra produkter här: https://procadsystems.com/

Som teknisk säljare hos oss kommer du att sälja BricsCAD, en av Nordens största CAD-mjukvaror samt våra tilläggsprodukter och konsulttjänster. Vi har ett konstant inflöde av leads och där är det du som följer upp, bokar och genomför möten.

Tjänsten innebär även teknisk rådgivning, där du som säljare har en viktig roll i att vara konsultativ till våra kunder. I din roll som säljare möter du ofta CAD-ansvariga, avdelningschefer eller slutanvändare. Du har även ett nära samarbete med vår leverantör.

Arbetsuppgifter:
  • Driva vår försäljning och marknadsföring av BricsCAD i Sverige
  • Offert och avtalshantering genom vårt CRM-system
  • Uppföljning och kundvård via telefon, e-post och fysiska eller online möten
  • Demonstration av programvara
Rollen som säljare kommer att kunna formas utefter dig och dina kompetenser. Vi är inte rädda för att anpassa oss och lyssna in nya idéer.

Tjänsten kan utföras på vårt kontor i Västerås eller på distans enligt överenskommelse.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av b2b och mjukvaruförsäljning alternativt att du är en erfaren användare av CAD och nu vill utvecklas mot försäljningssidan. Har du sålt andra CAD-program tidigare ser vi det som mycket meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du är en systemvan person och ser nyttan i att arbeta med CRM och säljstödsystem.

Som person är du strukturerad och lösningsfokuserad. Hos oss är säljcykeln ofta lång och det är därför viktigt att du är uthållig. För att lyckas och trivas i rollen ser vi också att du är social, teknikfokuserad och intresserad av att lära dig mer om produkten du ska sälja. Som organisation är vi prestigelösa och hjälper varandra när det behövs, självklart delar du det synsättet med oss.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Placeringsort är flexibel. Du kan utgå från vårt kontor i Västerås eller hemmakontor någon annanstans i Sverige.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta rekryteringskonsulter på Jobbet.se, Lina Haglund på 070-7772373 eller Anna Nord på 0739-816414.

Rekryteringen sker löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Krav
  • Erfarenhet av b2b och mjukvaruförsäljning alternativt att du är en erfaren användare av CAD och nu vill utvecklas mot försäljningssidan
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift
  • Systemvan person och ser nyttan i att arbeta med CRM och säljstödsystem
  • B-körkort
Meriterande
  • Att ha sålt andra CAD-program tidigare
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Baserade i Västerås, PROCAD Systems AB har sedan 1985 utvecklat en av Sveriges ledande elapplikationer - ELPROCAD, vilket är en komplett CAD-lösning med symboler och funktioner för elkonstruktörer och installatörer. Sedan 2005 är vi Nordens ledande återförsäljare av BricsCAD och fortsätter nu en spännande expansionsresa inom CAD-produkter. Inom företaget finns kompetent personal med elteknisk bakgrund, dataprogrammering och industriautomation.

PROCAD SYSTEMS program säljs i hela Norden och runt om i världen. Företaget erbjuder, förutom elapplikationer, även teknisk support och utbildning.