Tågtekniker till Västerås

Tågtekniker till Västerås

Tågtekniker i Västerås

Vill du arbeta i en bransch med framtiden framför sig? Då ska du jobba som tågtekniker. Västerås är tågunderhållets knutpunkt i Sverige. Här finns ett flertal olika arbetsgivare som behöver duktigt folk för underhåll och service.

Beskrivning

Som tågtekniker jobbar du med uppgradering samt underhåll och reparationer på tåg.
Du kommer även få arbeta med ombyggnader av äldre tåg som ska moderniseras. Då är det inte ovanligt att i stort sett hela insidan byts ut till nytt och modernt.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för en tågtekniker varierar kraftigt från dag till dag. Det kan bland annat vara:
  • Reparationer av glasfiber
  • Reparationer av boggier
  • Byte av hjul
  • Felsökning på elsystem
  • Reparation av AC-aggregat
  • Snickeriarbeten på inredning
Uppgradering av tåg innebär bland annat demontering och montering av inredning i tågen. Arbetet varierar mellan finlir och stundtals ganska tunga moment.

Kvalifikationer

För att klara jobbet som tågtekniker behövs antingen erfarenhet av eller utbildning inom tågteknik.

Har du t.ex. en YH-utbildning i tågunderhåll är det meriterande.

Momentlära, kontaktpressning, elsäkerhet, ritningsläsning samt heta arbeten är annat som är meriterande.

Tekniskt intresse är viktigt, det underlättar för att du ska ha förståelse för alla varianter av uppgifter som uppstår. Travers- och truckutbildning behövs ofta. Utbildningen "Vistas på spår" är meriterande.

För att lyckas bra på denna arbetsplats är det viktigt att du är ansvarstagande, självständig, har lätt för att samarbeta med andra, är händig och noggrann.

Villkor

Vi börjar normalt med en visstidsanställning för att både du och vi ska få chans att lära känna varandra ordentligt innan vi eventuellt går över till en tillsvidareanställning hos IQ eller kundföretaget. För rätt person kan en tillsvidareanställning vara aktuell redan från början. Oavsett anställningsform får du en fast månadslön och övriga ersättningar enligt teknikavtalet som är det kollektivavtal som vi är anslutna till.

Stämmer ovan in på dig? Sök tjänsten direkt på www.industriqompetens.se. Urval sker löpande varför det är viktigt att inte vänta med din ansökan, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör, Industri & Produktion, Reparatörer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 11 feb (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IQ har en pool med tekniskt yrkesskickliga medarbetare som hyrs ut vid behov. Flera företag delar på personer med kompetens som det råder brist på.
Verksamheten riktar sig till tillverkningsindustrin i Mälardalen och södra Dalarna.
Det nära samarbetet med företagen säkerställer inriktningen vid rekrytering och utveckling av medarbetarna. IQ satsar på den sociala kompetensen, nya tekniker och arbetsmetoder vilket gör att kompetensen alltid är aktuell.
Som arbetsgivare tillämpar IQ Teknikavtalet och erbjuder personalen bra anställningsvillkor, vilket attraherar många duktiga personer till personalpoolen. Det säkerställer i sin tur den långsiktiga kompetensförsörjningen.
IQ hjälper sina kunder inom det personaldministrativa området, exempelvis med rekrytering, tester, kompetensanalyser, utbildningar, kompetensväxling och vid nerdragningar.