Servicetekniker

Servicetekniker

Vi söker nu Servicetekniker för reseuppdrag

Du behöver vara självgående och inte rädd för att ta egna beslut i din roll som Servicetekniker ute hos olika slutkunder. Arbetet innebär en hel del resor främst inom Sverige men även utomlands.

Du behöver vara tekniskt lagd och kunna felsöka på ett logiskt sätt.

Du behöver kunna arbeta i team men även självständigt ute hos slutkunder då detta är en bred roll både inom större projekt och egna mindre uppdrag.

Du kommer arbeta hos en av våra kunder i regionen.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med service och driftsättning av styr- och mätsystem som ligger i branschens framkant..

I arbetet kommer du på ett självständigt sätt arbeta nära slutkunden och vara dom behjälpliga med både installation, service och utbildning i avancerade system som arbetar både optiskt och med laser och röntgen.

När du inte är ute hos slutkunder kommer du arbeta med telefonsupport, förberedelser för nya projekt och ta tag i det som behöver göras.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av industriautomation.
  • Erfarenhet av PLC hantering och programmering är en stor fördel.
  • Har du arbetat med elkonstruktion kommer du ha nytta av de kunskaperna.
  • Goda kunskaper och vana att arbeta i Officepaketet.
  • B-körkort är ett krav.
  • Engelska i båda tal och skrift, kan du dessutom finska är det bra då många kunder finns i Finland.
Är du noggrann, självgående och samarbetsvillig med god social kompetens kommer du passa in fint.

Villkor

Vi börjar normalt med en visstidsanställning för att både du och vi ska få chans att lära känna varandra ordentligt innan vi eventuellt går över till en tillsvidareanställning hos IQ eller något av våra kundföretag. Beroende på din bakgrund och referenser kan det naturligtvis vara aktuellt med en tillsvidareanställning redan från början.
Du får en fast månadslön och övriga ersättningar enligt teknikavtalet som är det kollektivavtal vi och de flesta av våra kunder än anslutna till.

Vi ser långsiktigt på dig som anställd och vårt mål är alltid att du som har rätt förutsättningar ska kunna erbjudas en tillsvidareanställning. Idag är ungefär hälften av våra medarbetare tillsvidareanställda hos oss.
Stämmer ovan in på dig? Då är just du den vi behöver!

Sök tjänsten direkt på www.iqjobb.se, där kan du även läsa mer om oss på IQ och hur det är att arbeta hos oss. Urval sker löpande varför det är viktigt att du inte väntar med din ansökan.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör, Industri & Produktion, Reparatörer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IQ har en pool med tekniskt yrkesskickliga medarbetare som hyrs ut vid behov. Flera företag delar på personer med kompetens som det råder brist på.
Verksamheten riktar sig till tillverkningsindustrin i Mälardalen och södra Dalarna.
Det nära samarbetet med företagen säkerställer inriktningen vid rekrytering och utveckling av medarbetarna. IQ satsar på den sociala kompetensen, nya tekniker och arbetsmetoder vilket gör att kompetensen alltid är aktuell.
Som arbetsgivare tillämpar IQ Teknikavtalet och erbjuder personalen bra anställningsvillkor, vilket attraherar många duktiga personer till personalpoolen. Det säkerställer i sin tur den långsiktiga kompetensförsörjningen.
IQ hjälper sina kunder inom det personaldministrativa området, exempelvis med rekrytering, tester, kompetensanalyser, utbildningar, kompetensväxling och vid nerdragningar.