Kvalificerad redovisnings­ekonom med intresse för Financial Control till ICA i Västerås

Kvalificerad redovisnings­ekonom med intresse för Financial Control till ICA i Västerås

Som redovisningsekonom i gruppen Koncernekonomi inom ICA Affärsservice tillträder du en ny roll som är avsedd att fyllas med Financial Controlling. Därigenom blir ditt fokus uppföljning och analys av de gemensamma processer som finns inom ICA Affärsservice och dina kunder är koncernens större bolag. Till detta söker vi dig som kan din redovisningsprocess och som vill arbeta nära kund i en social och utvecklingsbar roll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara sammanhållande för att överta Financial Controllinguppgifter från bolagen i koncernen t ex Apotek Hjärtat, ICA Fastigheter, ICA-gruppen. Det innebär att ta in uppgifterna till Koncernekonomi och definiera gränssnitten mot kund samt att, tillsammans med kollegor i teamet, sätta rutiner och dela ansvar.

Du är inte särskilt inblandad i den löpande redovisningen men har dina rapportpaket och fasta uppgifter i samband med månadsboksluten såsom ombokningar, reserveringar och uppföljning av projekt. Du rapporterar till controllerorganisationen i respektive kundbolag.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi förutsätter att du har kvalificerade erfarenheter av redovisningsprocessens alla delar.

Du har ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande och är i grunden en redovisningsekonom med intresse för processutveckling och som vill utvecklas mer mot analys.

ICA använder ERP-systemet Agresso. Erfarenhet av systemet är inget krav men du är säkerligen god vän med olika system och en van användare av Excel.

Personliga egenskaper

Som den ekonom du är har du naturligtvis en god struktur och kontroll. Du har dessutom ett starkt eget driv och ett proaktivt arbetssätt.

För rollens karaktär behöver du vara en social och diplomatisk person som kan ta diskussioner och dra nytta av de kontaktvägar du har. Vidare tycker du om att det finns många snittytor internt.

Förmodligen tilltalas du också av att rollen är möjlig att påverka.

Vad erbjuder företaget dig?

Din roll är placerad i en verksamhet med tydligt och starkt fokus på medarbetares utveckling och möjliga karriärvägar. Din arbetsplats finns i öppna, moderna kontor centralt i Västerås, bara ett par minuter från tåg- och busstation.

Därutöver har ICA naturligtvis en modern syn på flexibel arbetstid och friskvård samt ekonomiska personalförmåner.

Tjänsten är inte förknippad med resor men ibland behöver du besöka huvudkontoret i Solna över dagen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Placeringsort

VästeråsTänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På ICA Affärsservice finns en spännande blandning av den stora koncernens styrka med den enskilda handlarens entreprenörsanda. Här finns också en unik möjlighet att lära känna många olika branscher. Man är i ständig förändring och det händer alltid nya saker vilket leder till utvecklande arbetsdagar. ICA ligger i framkant när det gäller många områden och ICA Affärsservice satsar hela tiden på innovation inom ekonomi- och lönetjänster för framtiden.

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade kollegor som är professionella, mycket kompetenta och sätter en stolthet i att alltid göra sina kunders vardag enklare. Vill du, så finns fantastiska möjligheter att utvecklas med ICA.

ICA ska spegla företagets kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Man strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar också om goda arbetsmiljöförhållanden och har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Drogtester kommer att vara en del av anställningsförfarandet.

Unionens fackliga kontaktperson på ICA är Ann Lindh, 021-19 48 15. Akademikerföreningen kontaktas via mail akademikerforeningen@ica.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar ICA med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 februari 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.