Senior HR Business Partner till ICA Logistik i Västerås

Senior HR Business Partner till ICA Logistik i Västerås

HR är en av lagerdriftens viktiga framgångsfaktorer och bidrar i många verksamhetsfrågor. Här finns möjlighet för dig att skapa betydande värde och verklig skillnad i en organisation med fokus på att uppnå en attraktiv och hälsosam lagerdrift med ett hållbart medarbetarskap. Du kommer att mötas av skarpa sinnen, varma hjärtan och uppkavlade ärmar. Samarbete är en självklarhet och du kommer alltid mötas av kollegors hjälpsamma händer, på samma sätt som du finns där när någon behöver dig!

Om rollen

HR Logistik är en strategisk och operativ partner som aktivt bidrar till förflyttningar och utveckling av medarbetarskap, ledarskap, kultur och organisation. Du kommer att arbeta i ett team om totalt 11 HRBP där vardera Business Partner har ett kombinerat operativt och strategiskt ansvar för samtliga HR-frågor inom sin enhet och delat ansvar inom hela ICA:s lagerdrift. Utav dessa utgår 3 HRBP från Västerås och resterande sitter runt om i landet på olika lagerenheter. Förutom ett nära samarbete med dina kollegor med samma roll kommer du dagligen samverka med ledare & chefer inom organisationen, ledningsgrupp, övriga specialister inom HR och fackliga organisationer. I din roll rapporterar du till HR-chef över HRBP Logistik.

Dina arbetsuppgifter
 • Ge råd och coacha chefer i såväl strategiska som operativa frågor i syfte att hitta långsiktiga lösningar som skapar värde för verksamheten
 • Stöd i arbetsrättsliga frågor och bistå med kompetens vid fackliga dialoger och förhandlingar
 • Bistå med stöd till chefer vid rehabiliteringsärenden och svårare personalärenden
 • Identifiera och tillsammans med verksamheten utveckla ledarskap, kultur, organisation, lärande, arbetsmiljö och andra förekommande områden
 • Bidra till utveckling av lagerdriften på kort och lång sikt, allt för att bidra till en hälsosam och attraktiv arbetsplats
 • Hantera övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR
Rollen är placerad på Hacksta, beläget i utkanten av Västerås, men det finns möjlighet att arbeta hemifrån vid behov. Här bultar ICA:s hjärta och du möts av en mix av härlig natur och kontrasten av ICA lagrets ständiga puls med in-och utgående lastbilar.

Din profil

För att trivas hos ICA Logistik tror vi att du är en kommunikativ person som trivs att jobba i en fartfylld och varierad vardag där du har många kontaktytor. Du är förtroendeingivande och trygg, samt har en fallenhet för att skapa långsiktiga och genuina relationer. Med din karisma räds du samtidigt inte för att våga utmana din omgivning med nya tankar och infallsvinklar. Du har samtidigt ett proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt, samt en förmåga att koppla HR-arbetet till affärsnyttan i allt du gör.

Utöver detta söker vi dig som har:
 • Minst 5 års erfarenhet som HRBP eller från annan likvärdig roll där du stöttat och coachat chefer i samtliga HR-frågor
 • Erfarenhet att praktisera arbetsrätt i praktiken och ge chefsstöd i rehabilitering
 • Arbetat i en personalintensiv organisation mot kollektivsidan
 • Eftergymnasial utbildning inom HR eller annat relevant område
 • Du är flytande i svenska i både tal och skrift
 • Starkt meriterande om du har arbetat med ledningsgrupp
Om ICA

Verksamheten inom ICA Gruppen är indelad i segmenten: ICA Sverige, Rimi Baltic, Apotek Hjärtat, ICA Fastigheter och ICA Banken. Kärnan i verksamheten utgörs av handel med dagligvaror. I Västerås finns ett av Sveriges största och ledande lager med över 1100 medarbetare som förser ICA-butiker med varor.

ICA Logistik skapar konkurrenskraftiga logistiklösningar för ICA:s nya affärsmöjligheter och anpassar varuförsörjningen utifrån sortimentens och butikernas lokala behov. Målsättningen är att alltid ha kunden i fokus. Uppdraget innebär att leverera varor till samtliga butiker så kostnadseffektivt som möjligt samtidigt som vi bibehåller en hög kvalitet och bra service.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jessica Tschöp (jessica.tschop@wise.se) eller Parastoo Afsharian (parastoo.afsharian@wise.se). Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, Rekrytering, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.