Platschef till Ford Västerås

Platschef till Ford Västerås

Om rollen

Till vår anläggning i Västerås söker vi nu en Platschef för att driva bilförsäljning, bilverkstad och reservdelsförsäljning av Ford transportbilar och personbilar. Västerås är också ett Hedin Certified Center för begagnade bilar och vidare utveckling av det konceptet blir viktigt.

Som platschef har du både ett ledaransvar över hela verksamheten men också ett drifts- och resultatansvar. Detta innebär att du säkerställer att arbetslagar, skydds- och arbetsmiljölagar följs samt att kvalitet- och miljömål nås men också ansvar över driften av anläggningen och det ekonomiska resultatet för både bil- och reservdelsförsäljning och verkstad.

Du har fullt personalansvar för idag ca 12 medarbetare som arbetar med försäljning, reservdelar och verkstad, vilket innebär att motivera och leda personalen till ett effektivt team. I rollen ingår också att resursplanera, nyrekrytera om behov finns, och säkerställa att vi har rätt kompetens. Det är viktigt att bedriva ett aktivt ledarskap där du följer upp medarbetarnas mål och prestationer. Rollen innebär vidare mycket kontakt med både kunder och leverantörer. Du rapporterar till Regionchefen för Mälardalen.

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av bilbranschen, försäljning, eftermarknad eller verkstad, samt tidigare erfarenhet av ledarskap. Det är viktigt att du har en säljande profil och brinner för att göra affärer. .

För att passa in i rollen skall du vara motiverad av utmaningar, ha drivkraft, ha en god strukturell förmåga och vara stimulerad av en roll där du får möjlighet att påverka, utveckla och ta ansvar. Du brinner för att driva verksamheten vidare och öka försäljning och lönsamhet.

Du är en naturlig ledare som ser det som naturligt att motivera din anställda och få dem att trivas på arbetsplatsen, samtidigt som du inte är rädd för att säga ifrån. Du har sinne för ordning och reda samt innehar ett affärsmässigt tänkande med en förmåga att driva verksamheten mot uppsatta mål.

Vi erbjuder

En viktig roll i ett företag med stark vilja och framtidstro där utvecklingen pågår. Företaget är i en expansiv fas och regionen har hög potential och goda förutsättningar. För rätt individ, med rätt inställning till tillväxt och expansion, finns möjlighet utöver vanliga förmåner även vinstdelning och goda möjligheter till egen personlig utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Fordon, Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Hedin Bil AB
Sista ansökningsdag 5 mars 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.