Junior Projektingenjör till världsledande bolag!

Junior Projektingenjör till världsledande bolag!

Brinner du för teknik och har en förmåga att koordinera samt driva arbete framåt? Tycker du dessutom att kraftnät och rollen som teknisk projektledare låter spännande? Perfekt. Då är det dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten som junior projektingenjör kommer du till en början få assistera en senior teknisk projektledare som även kommer att bli din mentor. På sikt kommer du att få eget ansvar som teknisk projektledare för leveransprojekt. Det du kommer tillsammans med ett tekniskt projektteam och en kommersiell projektledare att leverera datoriserade styrsystem som hjälper kraftbolag över hela världen att driva sina kraftnät på ett säkert, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt. Du kommer att jobba med att designa och specificera systemlösningar för att möta det enskilda kraftbolagets behov. Du kommer att vara den som håller ihop det tekniska projektteamet och vara den som ser till att arbetet drivs enligt plan. Du är även med och planerar och genomför tester tillsammans med kunden och dokumenterar systemet inför att leveransen lämnas över till vår kundsupport när systemet är driftsatt. I denna tjänst förekommer i normala fall även resor till kunden ett par gånger om året.

Din profil

För att passa i tjänsten som projektingenjör söker vi dig som har stort tekniskt intresse, förmåga att koordinera samt engagera och driva arbete framåt. Det kommer att läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper då rollen kräver att du är kommunikativ och kan bemöta kunder och kollegor på ett bra sätt. Vi ser även att du har goda ledaregenskaper. Du arbetar bra på egen hand men trivs bäst av att samarbeta med andra.

Skallkrav:
  • Relevant utbildning inom området, till exempel ingenjör i teknisk fysik, elkraft eller elektro
  • Mycket god förståelse och intresse för IT/teknik
  • God tal- och skrivkunskaper i engelska
Meriterande:
  • Utfört examensarbete hos kraftbolag
  • Erfarenhet av design eller analys av kraftsystem och tillhörande utrustning
  • Kunskap om drift, konfiguration och idrifttagning av SCADA-system
Villkor

Start: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Ort: Västerås
Arbetstider: Kontorstider

Låter denna tjänst som klippt och skuren för dig? Ta chansen och skicka in din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Kristin Rutqvist
Telefon 072 208 02 31
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 dec 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund utvecklar, säljer och levererar styrsystem för kraftnät till kunder världen över. De arbetar främst med infrastrukturanläggningar med både högspänning och mellanspänning. Denna grupp tar fram smarta styr och övervakningssystem som hanterar stora datamängder och övervakar samt optimerar driften av kraftnätet.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.