Skador och pensionsservice söker serviceinriktad motortekniker

Skador och pensionsservice söker serviceinriktad motortekniker

Vi söker motortekniker (inne) till Skador och Pensionsservice, Boende/Motor. Är du intresserad av motorskadereglering och drivs av att hjälpa kunder på bästa sätt? Då kan du vara den vi söker! Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Västerås.

Skador & Pensionsservice ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt samt hantera Folksams liv-och pensionsadministration. Vi är idag cirka 1300 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Det här gör du som motortekniker på Folksam
Som motortekniker ansvarar du för att våra fordonskostnader ligger på rätt nivå, samt säkerställer att de repareras på ett säkert och miljöriktigt sätt. Du ansvarar för en god kostnadskontroll och handlägger skador i enlighet med Folksams fastställda riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • hantera kalkyler från verkstäder och säkerställa att avtalen med dem följs
  • reglera och registrera maskin- och brandskador samt stöld av däck och fälg, som inkommer från kund via telefon och mejl
  • kommunicera beslut till kund och andra intressenter, både muntligt och skriftligt
  • dokumentera ärenden i olika system och betala ut fakturor
  • säkerställa ett bra kundmöte och ett gott samarbete med samtliga intressenter i skadeärendet.
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning fordonsteknik. Du har några års erfarenhet som bilplåtsslagare, fordonsmekaniker och/eller verkmästare samt är van att hantera kunder. Vi ser gärna att du jobbat med kostnadsberäkning av skador i Cabas, samt är certifierad i CAB. Dessutom har du goda kunskaper i både svenska och engelska samt är van att hantera IT-system på ett effektivt sätt.

Som person samarbetar du bra med andra människor och är lugn i stressiga situationer, samtidigt som du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du är tydlig i din kommunikation och tillmötesgående mot kunder, samt har vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar. Vidare agerar du affärsmässigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, samt driver processerna framåt. Dessutom fattar du snabba beslut och visar omdöme under tidspress.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 september 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Mats Levenhast, 0708-31 63 38.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek, 0708-31 69 46, FTF Mats Kjellgren 0708-31 59 98 och Handels Maria Bolin, 0708-31 52 70.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Folksam
Hemsida http://www.folksam.se/
Sista ansökningsdag 28 sept (3 dagar kvar)