Ekonomichef till Byggmäster i Västerås

Ekonomichef till Byggmäster i Västerås

Byggmäster i Mälardalen AB är ett välrenommerat byggföretag med 70 anställda och stort lokalt samhällsengagemang. Nu rekryterar vi deras nästa ekonomichef.

Hos Byggmäster får du ansvar för en liten avdelning med två redovisningsekonomer, roll i ledningsgruppen och rapportering till ägarbolaget.

Projektredovisningen är central och viktig. Här finns också utrymme för din initiativförmåga och ditt intresse för att utveckla ekonomiska och administrativa processer.

Hos Byggmäster är det lätt att trivas. Här lever man sina värderingar, tar socialt ansvar och huserar i moderna lokaler på norra Tunbytorp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du har personalansvar för två medarbetare samt leder och utvecklar ert team. Tillsammans ansvarar ni för redovisning, rapportering, bokslut, årsredovisning, skatt, moms, deklaration och likviditetsplan.

Du upprättar och analyserar den successiva vinstavräkningen samt gör omklassificeringar i pågående projekt.

Vidare leder och samordnar du budget- och prognosarbetet i samarbete med övriga verksamhetschefer.

I rollen som ekonomichef är det också du som driver den kontinuerliga utvecklingen av arbetssätt, processer, rutiner, verktyg och stödtjänster inom redovisning och administration.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser gärna sökande både med och utan tidigare chefserfarenhet. Viktigare är att du har redovisningserfarenhet och genuint intresse av att kliva in i en ansvarsroll där du både har personalansvar, deltar i företagets affärsutveckling samt genom din roll bidrar till att förflytta Byggmästers administrativa processer.

Hos Byggmäster redovisas alla uppdrag som projekt och vinstavräknas månatligen för att underlätta prognostisering. Uppgiften ligger än så länge på ekonomichefen och saknar backupkompetens i teamet. Det är därför viktigt att du har erfarenhet av redovisning i projektform.

Excel är din bästa vän och du kan förmodligen ge exempel på system- eller processutveckling där du själv tagit initiativ.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken och lite modig.

Nyfiken nog att vilja förstå verksamheten, se utvecklingsmöjligheter i processerna och leta dig ner i systemen för att hitta nycklarna. Modig nog att ta för dig i styrningen av projekten och driva din ståndpunkt i koncerngemensamma frågor och liknande.

Slutligen vill vi naturligtvis att även du tycker det är viktigt att bidra till att vi har en god stämning på jobbet.

Vad erbjuder företaget dig?

Du är välkommen till en platt, familjär organisation som präglas av entreprenörsanda och snabba beslut utan att tappa det som är viktigt på riktigt: Socialt ansvar, hållbarhet, arbetsrätt.

Som anställd åtnjuter du förmåner genom Benify, friskvård med mera.

Byggmäster är det största bolaget i Erlandssonkoncernens byggsektor.

Placeringsort

Västerås

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Byggmäster i Mälardalen AB genomför entreprenad- och byggserviceuppdrag i Västerås med omnejd. Våra uppdrag varierar allt ifrån ombyggnation, renovering och tillbyggnad till att bygga morgondagens samhälle med bostäder, industrier, handel och kontor. Vår blick för bygg tar hänsyn till människa och samhälle i tid och rum.

Byggmäster ska vara det självklara valet för att skapa hållbara totallösningar och vara den naturliga samarbetspartnern i Mälardalsområdet. Genom hållbarhet, kvalitet, engagemang, trivsel och lönsamhet ska Byggmäster vara marknadens bästa byggföretag för våra kunder, samarbetspartners och medarbetare.

För bättre byggande!

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.