Business Controller till Bonnier News i Västerås

Business Controller till Bonnier News i Västerås

Är du en Business Controller som tycker om förändringsarbete och att vara ute i verksamheten? Då kan rollen som Business Controller på ett av våra distributionsbolag inom Bonnier News vara något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Business Controller på Bonnier News kommer du att arbeta med distributionsbolaget Prolog.

Tjänsten innefattar bland annat traditionella områden såsom bokslut, budget, prognos och strategiarbete. Du får även ta en aktiv roll i att bistå verksamheten med ekonomiska analyser, rapportering, projektarbete och uppföljningar. Du kommer att ingå i Prologs ledningsgrupp.

Bonnier News växer strukturellt vilket leder till integrationer och förändringsarbeten som ställer krav på utveckling av processer, modeller och rapportering. I ditt dagliga arbete stöttar du VD och verksamhet i Prolog genom att leda och skapa förståelse i ekonomiska processer, identifiera förbättringsmöjligheter, göra kalkyler, följa upp, skapa löpande prognoser med mera.

Du jobbar tillsammans med, och ingår i, Bonnier News ekonomiavdelning.

Exempel på ansvarsområden:
  • Genomföra verksamhetsanalyser och uppföljning
  • Utföra månadsbokslutsaktiviteter med fördelningar av kostnader samt ekonomisk analys och rapportering
  • Ansvara för budget- och prognosarbete
  • Utveckling av processer och modeller
  • Jobba med utveckling och förändringsarbeten
Kvalifikationer och erfarenhet

För att axla rollen hos Bonnier News har du erfarenhet av att hantera stora mängder data, analysera verksamheter samt driva budget- och prognosarbete. Du är också van vid att arbeta med månadsbokslut och deadlines.

Vi utgår från att du har en akademisk examen och några års relevant erfarenhet, främst av Business Control.

Vidare talar och skriver du obehindrat på svenska och engelska samt är bekväm i Excel.

Meriterande därutöver är om du har erfarenhet av:
  • arbete i stora koncerner med centraliserad verksamhet
  • arbetsledning i projekt
  • systemen Qlikview, Palette, Agresso eller Mercur
Personliga egenskaperSom person är du en god kommunikatör med ett stort affärsintresse, du trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team.

Det är också viktigt att du är självgående, en problemlösare, prestigelös och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde.

Vidare är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och du har en stark analytisk förmåga.

Övrigt

Bonnier News ekonomiavdelning består av cirka 50 medarbetare. Du kommer att vara en del av Business Controllerfunktionen som i sin tur är cirka 30 personer. Där ingår du i ett team på fem personer som tillsammans arbetar med Bonnier News Logistik & Produktions samtliga delar. Du rapporterar till Lead Business Controller Bonnier News Logistik & Produktion. Den centrala ekonomifunktionen sitter på huvudkontoret beläget i "Tidningshuset" på Gjörwellsgatan 30 på Kungsholmen i Stockholm. Teamet är utspritt i landet och jobbar främst tillsammans digitalt.

Du kommer att sitta i Prologs lokaler i Västerås.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivarenSom Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.