Försäljningschef

Försäljningschef

Vi erbjuder dig ett härligt team, en spännande arbetsmiljö samt goda utvecklingsmöjligheter. Till tjänsten som Försäljningschef på Bilia söker vi dig som är driven och prestigelös som ledare. Nu söker vi en försäljningschef till vår anläggning i Västeråsoch det kan vara just dig som vi söker. Du vet att ett bra ledarskap leder till framgångsrika medarbetare och nöjda kunder. På Bilia arbetar vi enligt värdeorden engagemang, kompetens, respekt och att vara äkta. Som anställd på Bilia är det därför av största betydelse att du kan identifiera dig med dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Engagera, motivera och utveckla dina medarbetare samtidigt som du optimerar säljvolymer och kundtillfredsställelse. Du, tillsammans med säljteamet, arbetar med nya Volvo. I din roll kommer du arbeta hands-on mot bilförsäljningen där du genom ett aktivt ledarskap arbetar med bl.a. medlyssning och veckosamtal. Du driver verksamheten på ett lönsamt och kostnadseffektivt sätt och säkerställer att bilförsäljarna arbetar efter Bilias arbetsprocesser.
Som försäljningschef har du ett arbetsmiljöansvar där du löpande håller medarbetarsamtal med hög kvalité samt använder dig av resultatet från medarbetarundersökning som ett verktyg för att motivera och utveckla dina medarbetare.

Kompetenskrav
Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av försäljning och ledarskap. Arbetet kräver kunskaper inom företagsekonomi, arbetsrätt, arbetsmiljöarbete och konsumentköplagen. Eftergymnasial utbildning inom försäljning och marknadsföring är meriterande. B-körkort är ett krav samt goda datorkunskaper. Goda kunskaper i att uttrycka sig väl i tal & skrift är ett krav.

Personliga egenskaper
Du är en drivande, målinriktad lagspelare med coachande kommunikationsstil och god prioriteringsförmåga. Du har stort intresse för att göra affärer och en stark vilja att nå uppsatta mål och ta dig an nya utmaningar. Du är inte rädd för en rak dialog och föredrar att lösa en konflikt innan den växer. Lika viktigt för dig är att uppmuntra och berätta för din arbetsgrupp när de lyckas och presterar.

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Anställningen är tillsvidare och på heltid på Bilia i Västerås Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef. Urvalsarbetet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser gärna kvinnliga sökande!

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Petter Svalby
Telefon 010-497 26 52
Område Västerås
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bilia.se/
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 5 000 medarbetare på 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade autktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, Mini, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen cirka 30 miljarder. Vår affärsidé är att erbjuda bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen.

Allt som rör bilen. Och lite till.