Kommundirektör till Arboga kommun

Kommundirektör till Arboga kommun

Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett spännande arbete och som vill bidra med lust och engagemang i en kommun med värme och framåtanda.
Vi tror att du attraheras av ledorden: Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation. Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Om tjänsten

Som kommundirektör är du ansiktet utåt och ambassadör för inspirerande Arboga kommun i såväl lokala, regionala som nationella sammanhang. Då nuvarande kommundirektör går i pension söker vi en trygg och modig ledare som med ett klokt och hållbart ledarskap kan vidareutveckla Arboga kommun. I din roll som kommundirektör får du möjlighet att utveckla och effektivisera kommunens organisation och verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv. Till din hjälp finns en dynamisk ledningsgrupp bestående av tre förvaltningschefer, ekonomichef samt HR-chef, med ett högt engagemang och en vilja att driva frågor framåt.
Som högste tjänsteperson blir du givetvis en av kommunens viktigaste ledare och du kommer att vara en betydelsefull länk mellan den politiska ledningen och organisationen. Kommunen är mån om att hålla ekonomin i balans men samtidigt redo att göra kloka satsningar framåt. Satsningarna består bland annat av byggnation av förskola, nyproduktion av vård- och omsorgsboende samt fortsatt aktivt arbete med att stärka kommunens varumärke. Ditt uppdrag innebär att leda kommunens olika verksamheter genom att skapa helhetssyn, inspirera och motivera chefer och medarbetare, samt att verkställa politiska beslut för att nå kommunens fastställda mål.
Du är direkt underställd kommunstyrelsen och ditt ansvarsområde omfattar övergripande lednings- och utvecklingsfrågor i nära samarbete med tjänsteorganisationen och den politiska organisationen.

Vem är du?

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi söker dig som har adekvat, akademisk utbildning eller har förvärvat erfarenhet på annat sätt. Vi ser gärna att du innehar förvaltningskunskap och erfarenhet av att arbeta på ledningsnivå i en politiskt styrd organisation, där ekonomistyrning är en viktig del i uppdraget. Du har framgångsrik erfarenhet från att leda strategiskt utvecklings- och effektiviseringsarbete.

Som person är du prestigelös och en mycket god kommunikatör som både har integritet, besitter förmågan att lyssna och har modet att driva frågor framåt och i mål. Du är en tydlig, lösningsfokuserad, handlingskraftig och konsekvent ledare med helhetssyn och god motivationsförmåga.
Ditt ledarskap genomsyras av tillit, respekt och hållbarhet. Med din egen grundtrygghet har du lätt att engagera dem runt dig genom att hitta deras egna drivkrafter i dialogen.
Dina kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är mycket goda.
Körkort B är ett krav.

Om verksamheten

Arboga kommun
Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga.
Kommunen har 14 000 invånare och drygt 1 000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation.
Välkommen du också!

Intresseanmälan
Varmt välkommen med din intresseanmälan. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som lämnar in en intresseanmälan ber vi dig göra detta via poolia.se.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (15 dagar kvar)