Voith Hydro Västerås söker en maskinkonstruktör

Voith Hydro Västerås söker en maskinkonstruktör

Vill du bli en del av ett resultatinriktat gäng där du får utvecklas i en konstruktionsroll? Voith erbjuder nu dig som är i början av karriären att få stöttning av mer seniora kollegor för att snabbt kunna ta ansvar och vara en viktig del i serviceprojekt mot deras kunder. Här får du arbeta med kvalitet i skräddarsydda lösningar och konstruera i SolidWorks. Låter det som något för dig? Välkommen att söka tjänsten!

Information om uppdraget

Academic Work söker en maskinkonstruktör till Voith i Västerås. Du kommer att tillhöra serviceorganisationen och arbeta i ett team bestående av projektledare och specialistroller med många års erfarenhet inom branschen. Här blir du erbjuden bra stöd från mer seniora kollegor, vilket gör att du kommer snabbare in i rollen och får goda möjligheter att utvecklas. Du kommer även samarbeta med och kunna ta hjälp av ett konstruktionsteam som finns i företaget. På kontoret i Västerås arbetar totalt cirka 80 personer där alla hjälps åt och värnar om bra samarbeten samtidigt som målet är i sikte.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Voith. Uppdraget kommer att vara på heltid och inleds med 6 månader. Under förutsättning att alla parter är nöjda med samarbetet kommer uppdraget att antingen bli förlängt via Academic Work alternativt att du blir erbjuden en anställning direkt hos Voith.

Arbetsuppgifter

Som maskinkonstruktör kommer du arbeta i varierande projekt där du konstruerar olika delar till vattenkraftgeneratorer och dokumenterar ditt arbete. Det kan röra utrustning som till exempel generatorer, turbiner, reglerings- eller automationsutrustning. Projekten varierar både i tid och omfattning där ingen konstruktion är den andra lik. Det gemensamma är kvaliteten som alltid eftersträvas där Voith arbetar med skräddarsydda produkter till sina kunder.

I rollen som maskinkonstruktör kommer du främst att arbeta från kontoret på Kopparlunden, men även vara med på kundbesök vilket kan innebära kortare tjänsteresor någon gång i månaden. Med tiden när du kommit in i arbetet kommer du att få hantera mer kundkontakt med stora etablerade företag samt kunna ta större eget ansvar i projekten.

Du kommer till exempel att:
 • Konstruera delar till vattenkraftgeneratorer i SolidWorks
 • Arbeta med dokumentation av ditt arbete
 • Vara ute på kundbesök för att öka förståelsen för arbetet
Tjänsten passar dig som har ett stort mekanikintresse och vill arbeta på ett företag med högt i tag och goda utvecklingsmöjligheter. Här får du chansen att arbeta med omväxlande uppgifter och lära dig mer inom många olika teknikområden. På sikt kan det finnas möjlighet att utvecklas mot roller som projektledare, linjechef eller konstruktionsledare.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleingenjörsutbildning eller civilingenjörsutbildning och har läst maskinteknik och hållfasthetslära
 • Har erfarenhet av arbete i SolidWorks
 • Har ett stort mekanikintresse
 • Talar och skriver på svenska och engelska, då båda språken används i specifikationer du arbetar med
Det är meriterande om du
 • Har arbetat i SmartTeam
 • Har vana av att dokumentera i arbetet
Som person har du en drivkraft och strävar alltid efter att uppnå resultat, både för att kunna leverera med kvalitet och i tid mot uppsatta deadlines. Voith arbetar efter devisen ALLT - Ansvarstagande, Lärande, Lösningsorienterad och Teamkänsla. Detta är beskrivande för deras företagskultur och något vi tror att även du känner igen dig med.

Övrig information
 • Start: Juni/Juli
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Kopparlunden, Västerås
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Voith Hydro Västerås är ett dotterbolag till tyska Voith Hydro och arbetar med att forma dagens och morgondagens vattenkraft i Skandinavien. Företaget har fler än 5000 anställda över hela världen, varav 115 personer är anställda i Sverige. Deras produkter omfattar nya generatorer, fullständig restaurering av vattenkraftsgeneratorer och utrustning samt uppgradering och modernisering av vattenkraftverk. De arbetar aktivt för att ha ett stort utbud av tjänster och göra kunderna nöjda genom att leverera tjänster av högsta kvalitet!