Verksamhetskonsult till Roima Intelligence Inc

Verksamhetskonsult till Roima Intelligence Inc

Att sätta krav och vara länken mellan kunden och dina kollegor kan vara både utmanande men roligt. Som verksamhetskonsult kommer du få sätta dig in i dina kunders verksamheter och tillsammans hitta lösningar för att kunna leverera systemlösningar inom industrin. För dig med tidigare industrierfarenhet finns möjligheten att få utvecklas i en mer teknisk roll där du kommer ha en kombinerad vardag mellan kontorsarbete och tjänsteresor.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en verksamhetskonsult till konsultbolaget Roima Intelligence Inc. Roima arbetar med industrilösningar och i rollen som verksamhetskonsult kommer du ha en hög närvaro hos kunder runt om i Norden. Företaget befinner sig i en expansiv fas där rollen är ny, vilket ger dig möjlighet att sätta din egen prägel både på arbetsuppgifter och bolaget. Att ha roligt på jobbet är en viktig framgångsfaktor hos Roima och du kommer att bli en del av en grupp trevliga kollegor. De erbjuder en informell företagskultur med stor flexibilitet både i arbetsuppgifter och möjlighet till flextid.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Roima. Uppdraget kommer att vara på heltid och inledningsvis sträcka sig 6 månader. Om alla parter är nöjda med samarbetet finns mycket goda möjligheter till förlängning. Roima har även som ambition att på sikt erbjuda anställning direkt hos dem.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetskonsult blir du länken mellan Roimas kunder och utvecklarteamet. Du kommer träffa kunder för att försöka förstå deras verksamheter och på vilket sätt Roima kan hjälpa de att få användning av Quintiq, som är ett produktionsplaneringssystem och används inom olika industrier. Att omsätta kundernas behov till krav och sedan förmedla det på ett korrekt sätt till utvecklarna blir en del av din vardag. Under ett pågående projekt kommer du arbeta med uppföljning för att i slutskedet se till att det Roima levererar överensstämmer med vad kunden efterfrågat. Viss form av enklare skriptprogrammering förekommer även då mindre justeringar i systemet kan behöva göras.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i kundmöten över Skype/Slack och på plats hos kunder runt om i Norden
 • Omsätta kunders önskemål till kravspecifikationer
 • Planera och följa upp projekten ut mot kunderna
Tjänsten passar dig som har en tidigare bakgrund från industrin och som nu vill gå mot en mer teknisk roll.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av arbetsledning eller logistik-/produktionsplanering från industrin
 • Har grundläggande förståelse för programmering
 • Pratar svenska och engelska då båda språken används i projekten
 • Har B-körkort
 • Är flexibel och har möjlighet att åka på regelbundna tjänsteresor
Det är meriterande om du

* Har en relevant utbildning inom produktion eller logistik

Som person är du självgående då du kommer att arbeta självständigt i många projekt. För att kunna driva arbetet framåt är du inte rädd för att själv ta reda på information. Hos Roima välkomnas nya förslag och idéer för att utveckla både arbetssätt och företaget. Här får du därför användning för egenskaper som initiativtagande och problemlösande.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Västerås. För den som önskar placeringsort i Linköping kan den möjligheten finnas.
 • Kontaktuppgifter: Elin Steinvall, 021-480 71 10
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Roimas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Om arbetsgivaren

Roima Intelligence Inc är den ledande leverantören av mjukvarulösningar och experttjänster för tillverkningsindustrin i norra Europa, hängivna att stärka sina kunders konkurrenskraft och lönsamhet. Under 2017 uppgick Roimas kraftigt växande omsättning till ca 18 miljoner Euro, och för närvarande har bolaget ca 200 experter anställda. Roima tillhandahåller lösningar till ungefär 300 företag i Finland, Sverige och övriga Europa.