VVS-konstruktör till IKB InneKlimatByrån AB

VVS-konstruktör till IKB InneKlimatByrån AB

Har du några års erfarenhet av VVS-konstruktion och vill ta nästa steg i karriären? Förutom att bli en del av gemenskapen på arbetsplatsen kommer du få vara uppdragsansvarig och arbeta nära kunderna för att driva projekten från start till mål. Hos IKB finns alla möjligheter att få ta ansvar, komma med idéer och utvecklas tillsammans med företaget.

Information om uppdraget

Academic Work söker en VVS-konstruktör till IKB i Västerås. En av de mer seniora konstruktörerna kommer att trappa ned efter årsskiftet och därför söker de ny kompetens som vill utvecklas hos IKB. På kontoret vid Sigurdsgatan jobbar idag sju personer. IKB jobbar efter principen att alla medarbetare får jobba fritt med stort ansvar och kunna arbeta på det sättet som passar en själv bäst. För att alla ska vara involverade i vad som händer går kontoret regelbundet igenom alla projekt och beslut gemensamt för att även kunna ställa frågor och få stöttning av varandra.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos IKB.

Arbetsuppgifter

Som VVS-konstruktör kommer du arbeta i mindre och större projekt inom VVS och kyla. IKB jobbar bland annat mot byggledningsföretag, kommunala förvaltningar och VVS-entreprenörer. Du kommer självständigt få vara uppdragsansvarig för projekt och driva projekten från start till mål tillsammans med mer juniora konstruktörer. För att förstå kundernas önskemål och kunna driva projekten sker en del av arbetet på plats ute hos kunderna. Arbetet innefattar CAD-projektering där du gör allt från beräkningar till själva ritningen och använder dig främst av MagiCAD som verktyg. För din utveckling erbjuds fortbildning via externa kurser och erfarenhetsåterföring.

Du kommer till exempel att:
 • Vara uppdragsansvarig i projekt
 • Konstruera VVS-ritningar i MagiCAD
 • Göra beräkningar och utredningar i projekten
 • Vara på platsbesök hos kunderna
Tjänsten passar dig som har erfarenhet av CAD-ritande och nu vill ta nästa steg i karriären. Här får du möjlighet att komma ut och se verkligheten och arbeta nära dina kunder.

Vi söker dig som
 • Är utbildad ingenjör inom t.ex. energi, VVS eller annat relevant område
 • Har några års erfarenhet av VVS-konstruktion och känner dig bekväm i rollen
 • Talar och skriver på svenska då det krävs i kunddialoger och instruktionsbeskrivningar
Det är meriterande om du
 • Har använt dig av MagiCAD
 • Har B-körkort för att kunna ta dig ut till kunderna
Som person är du flexibel och trivs i en vardag med olika typer av projekt som sköts parallellt. För att kunna sortera ut information och hantera projekten krävs det att du har en god struktur i ditt arbete. Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga då du kommer arbeta tillsammans med andra både internt och med externa kunder.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid tillsvidare
 • Lön: Fast månadslön samt möjlighet till årlig bonus
 • Placering: Centrala Västerås
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IKB:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IKB InneKlimatByrån AB är ett Västeråsbaserat VVS-konsultföretag som arbetar med bland annat projektering, besiktningar, utredningar och energibalansberäkningar inom ventilation, värme, sanitet och kyla. Deras uppdragsgivare finns främst inom kommuner, entreprenörer, fastighetsbolag och industrier. Företaget har idag sju anställda och håller till i lokaler på Sigurdsgatan i Västerås.