VD med entreprenörstänk till expanderande start-up i Peking

VD med entreprenörstänk till expanderande start-up i Peking

Är du redo att axla en bred och ansvarsfull VD/Produktutvecklar-roll, och har kunskap inom exempelvis robotik eller medicinsk teknik? Då har Cobotic en spännande och utmanade tjänst att erbjuda med placering i Kina. Cobotic är ett start-up bolag med huvudkontor i Västerås som inriktar sig på att utveckla flexibla automationslösningar för laboratoriemiljöer med hjälp av en interaktiv YuMi robot. Bolaget är i en expansiv fas med en tydlig tillväxtagenda där fokus de närmsta 2-3 åren kommer att ligga på att etablera sig på den kinesiska marknaden.

Information om uppdraget

Nästa steg för Cobotic är att bilda ett Joint Venture med sina kinesiska partners. Det är här du kommer in. I linje med etableringen på den kinesiska marknaden söker de nu en tekniskt kunnig, driven och kommunikativ VD/Produktutvecklare som kan etablera verksamheten på plats i Kina. Du kommer att vara baserad i Peking och rapportera till styrelsen för Joint Venture bolaget, vilken består av VD:n för Cobotic Sverige samt Cobotics samarbetspartners på plats i Kina. Det här är en spännande och bred roll där du kommer arbeta med produkter och tekniska lösningar i robotikens och medicinteknikens framkant.

Arbetsuppgifter

Som VD kommer du att ha det övergripande ansvaret för etableringen på den kinesiska marknaden. Detta innebär även att du kommer, med hjälp av kinesiska rekryteringspartners, att skapa ett team bestående av hårdvaruutvecklare, mjukvaruutvecklare, säljare och de administrativa roller som ni utvärderar nödvändiga för er tillväxt. Prognosen är att rekryteringen ska inledas så snart etableringen i Kina tar fart och målet är att teamet ska bestå av ca 10 personer inom kort.

Dina uppgifter som produktutvecklare kommer bestå av att besöka de sjukhus och laboratorier som dina kinesiska samarbetspartners introducerar dig för. Ditt fokus kommer att ligga i att kartlägga och utifrån en teknisk ståndpunkt se hur ni på bästa sätt kan utveckla en produkt som kan passa den tilltänkta kundens verksamhet och intressen. Den tekniska lösningen utvecklar du initialt i nära samarbete med dina kollegor på Cobotic Sverige.

Vi söker dig som

Vi ser att du som söker har en teknisk bakgrund inom robotik eller medicinteknik samt en affärsmässighet och ett driv som lyser igenom i allt du tar dig för. Teknisk förståelse i kombination med ett försäljningsfokus kommer att vara viktiga byggstenar för att uppnå de önskade tillväxtmålen.

Vidare ser vi att du som söker uppfyller nedan krav:
  • Har arbetslivserfarenhet som projektledare, gruppchef eller liknande befattning inom robotik eller medicinsk teknik
  • Är entreprenöriskt lagd och har en förmåga att driva ditt eget arbete framåt
  • Har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom maskin, bioteknik eller likvärdigt
  • Behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift, detta då båda språken kommer att förekomma i det dagliga arbetet
Har du kunskaper inom mandarin eller erfarenhet/koppling till Kina så är det starkt meriterande.

Du erbjuds
  • En unik och utmanande tjänst i en internationell miljö
  • Kollegor och expertis i teknikens framkant samt samarbetspartners med kunskap om den kinesiska marknaden
Ditt anställning kommer att inkludera ett upplägg för din flytt till Kina där såväl boende, eventuell skola för medföljande barn samt visum är inkluderat i erbjudandet.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lär mer på Cobotics hemsida här.