Teknisk konsult inom planeringssystem till Roima Intelligence Inc

Teknisk konsult inom planeringssystem till Roima Intelligence Inc

Vill du ha en kundorienterad roll där du får lära dig mer om produktionsplaneringssystemet Quintiq? Roima satsar nu inom det här området och som teknisk konsult får du komma in och vara med på resan från starten. Har du en programmeringsgrund att stå på får du bygga på dina kunskaper med internutbildning för att få en nyckelroll med goda utvecklingsmöjligheter.

Information om uppdraget

Roima Intelligence Inc. arbetar med industrilösningar och i rollen som teknisk konsult kommer du främst att arbeta inhouse men även få besöka kunder inom Sverige och Europa. Företaget befinner de sig i en expansiv fas där det finns förutsättningar att sätta din egen prägel både på arbetsuppgifter och bolaget. Du kommer att tillhöra ett team med drygt tio andra kollegor där ni kan stötta varandra i arbetet. Att ha roligt på jobbet är en viktig framgångsfaktor hos Roima och du kommer att bli en del av en grupp trevliga kollegor. De erbjuder en informell företagskultur med stor flexibilitet både i arbetsuppgifter och möjlighet till flextid.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Roima. Uppdraget kommer att vara på heltid och inledningsvis sträcka sig 6 månader. Om alla parter är nöjda med samarbetet finns mycket goda möjligheter till förlängning. Roima har även som ambition att på sikt erbjuda anställning direkt hos dem.

Arbetsuppgifter

Som teknisk konsult hos Roima kommer du arbeta i produktionsplaneringssystemet Quintiq. Utifrån kunders önskemål sätter du upp system och arbetar utefter framtagna kravspecifikationer. Produkten har ett eget skriptspråk som du kommer få lära dig och du blir en viktig roll med stora utvecklingsmöjligheter. För att kunna sätta dig in i arbetet kommer du få utbildning på plats och få lära dig mer om systemet. En vanlig dag hos Roima tillbringas främst med systemutveckling på kontoret. Du kommer även ha kundmöten och kundbesök över både Skype och på plats i fabriker. Vid driftsättningen av systemen förekommer tjänsteresor i Sverige och till viss del Europa för att säkerställa att allting fungerar bra.
Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med utveckling i Quintiq, programmeringsspråk kan variera
 • Arbeta i olika databaser
 • Vara med vid driftsättning hos kund
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för programmering och vill utvecklas hos ett växande företag. Här får du möjligheten att utvecklas dit du vill, oavsett om målet är att kanske bli projektledare eller få spetskompetens inom industriell programmering.

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper i något programmeringsspråk som exempelvis C#, Java eller C++
 • Har en god förståelse för databaser
 • Pratar grundläggande svenska och engelska då båda språken används i projekten
 • Är flexibel och har möjlighet att åka på tjänsteresa några gånger per år
Det är meriterande om du
 • Har arbetat inom produktion för att få en bättre förståelse för projekten
 • Har B-körkort
Som person är du självgående då du kommer att arbeta med egna delar av projekt. För att kunna driva arbetet framåt är du inte rädd för att själv ta reda på information. Hos Roima välkomnas nya förslag och idéer för att utveckla både arbetssätt och företaget. Här får du därför användning för egenskaper som initiativtagande och problemlösande.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Västerås. För den som önskar placeringsort i Linköping kan den möjligheten finnas.
 • Kontaktuppgifter: Elin Steinvall, 021-480 71 10
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Roimas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Roima Intelligence Inc är den ledande leverantören av mjukvarulösningar och experttjänster för tillverkningsindustrin i norra Europa, hängivna att stärka sina kunders konkurrenskraft och lönsamhet. Under 2017 uppgick Roimas kraftigt växande omsättning till ca 18 miljoner Euro, och för närvarande har bolaget ca 200 experter anställda. Roima tillhandahåller lösningar till ungefär 300 företag i Finland, Sverige och övriga Europa.