Supply Chain Planner till Seco Tools

Supply Chain Planner till Seco Tools

Om du är en person som fokuserar på lösningar och möjligheter istället för problem, är rollen som Supply Chain Planner till Seco Tools rätt för dig. Här får du använda din analytiska och strategiska förmåga och vara en viktig del i företagets tillväxt. I rollen kommer du driva din del i de strategiska processerna för att säkerställa en balans mellan efterfrågan och tillgänglighet. Du kommer att arbeta i ett globalt och starkt bolag och i rollen finns stora utvecklingsmöjligheter.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en Supply Chain Planner till logistikavdelningen på Seco Tools i Fagersta. På logistikavdelningen arbetar ett Supply Chain Planning-team på 15 personer där de anställda är uppdelade i tre olika ansvarsområden och roller. En grupp arbetar som taktiska planerare med ansvar för långsiktighet och planering av framtida forecasts, produktionstakter och lagernivåer. En andra grupp arbetar som operationella planerare och har ansvar för den dagliga driften, kommunikation, uppföljning och stöd till produktionsenheter. En tredje grupp ansvarar för planering av efterfrågan, s.k. Demand Planners. De arbetar med prognosarbete framåt tillsammans med marknads- och säljavdelningen. De sätter upp planer för prognoser samt kapacitetsbehovet för nya produkter. Du kommer främst att arbeta nära dina kollegor i Demand-planning gruppen, men också ha tätt samarbeta med de andra grupperna då ni arbetar i en kedja av processer. Du kommer succesivt att introduceras i rollen, teamet och arbetsplatsen med en gedigen introduktion. Till en början får du följa seniora kollegor och gå tillsammans med dem för att därefter kunna arbeta mer självgående.

På avdelningen arbetar ni nära varandra i ett öppet kontorslandskap.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Seco Tools. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig i 6 månader. För rätt person finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, om alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Supply Chain Planner med främsta ansvaret i arbetsgruppen Demand Planners kommer du arbeta med att sätta upp prognoser och planer för produktionen framåt i tiden samt uppföljning. Tillsammans med företagets marknads- och säljavdelningen kommer du ta fram förslag på prognoser utifrån omvärldsindikatorer och interna faktorer. Det är ditt ansvar att stötta och kontrollera om era planer är rimliga. Du kommer att registrera och dokumentera information kring prognoser i affärssystemet M3 och Logillity Voyager, så att produktionstakten hålls och rätt inköpsnivåer tas in. Du kommer också att analysera tidigare resultat för att kunna lägga fram idéer och åtgärder på förbättringar för att företaget ständigt ska bli mer effektiva.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i prognosarbetet för försäljning
 • Analysera och kontrollera interna och externa faktorer
 • Ha interna möten med marknads- och säljavdelningen
 • Arbeta i affärssystemet M3 och Logillity Voyager
Tjänsten passar dig som vill arbeta med logistik i ett globalt och växande företag. Här ges möjligheten att skapa sig ett stort kontaktnät med både interna och externa parter. Med ditt intresse för analys och planering får du utvecklas i en spännande roll där du har kontakt med många olika aktörer.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial eller YH-utbildning inom logistik, eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • Har goda kunskaper i Office-paketet
 • Har grundläggande kunskaper i svenska och engelska då båda språken dagligen används i arbetet
Det är meriterande om du
 • Har arbetslivserfarenhet av liknande arbete
 • Har arbetat i affärssystemet M3
Som person är du strategisk och kan identifiera visioner och långsiktiga mål, där du skapar planer och aktiviteter som ligger i linje med dessa. Du är självgående i arbetsprocesserna och strukturerar och driver ditt arbete i rätt riktning. Du fattar beslut som leder arbetet framåt. Samtidigt är du också initiativtagande, argumenterar för dina förslag och sätter igång aktiviteter mot ett mål.

Övrig information
 • Start: Omgående, efter överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Fagersta
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Seco Tools önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Seco Tools är en av världens största leverantörer av omfattande metallskärslösningar för fräsning, stationära verktyg, håltagning och verktygssystem. Företaget är en del av Sandvik Group. Seco arbetar ständigt i nära samarbete med sina kunder för att förstå deras behov. De utvecklar och levererar den teknik och de processer som kunderna är beroende av för att maximera sin verksamhet, produktivitet och lönsamhet. Seco Tools högkvarter är beläget i Fagersta, Västmanlands län men finns även i 75 andra länder i världen. De företagsvärderingar som bolaget vilar på i samtliga produktionsenheter runt om i världen är passion för sina kunder, familjekänsla och ett personligt engagemang. Här får du som anställd stora möjligheter till att utvecklas för att ständigt vilja bidra med ett personlig engagemang.