Studerande Digital designer till Frangkle

Studerande Digital designer till Frangkle

Om du är student och tycker det är lika roligt som viktigt att göra skillnad och det med kommunikation som verktyg, är rollen som Digital designer rätt för dig. Hos Frangkle får du möjligheten att vara med i hela arbetsprocessen. Med ett kreativt sinne bidrar du med idéer och arbetar dagligen med kommunikation i sociala medier, animering och redigering av bild och text. Du har ett gediget intresse för marknadsföring och visuell kommunikation samtidigt som du förstår vikten av att skapa goda kundrelationer. För dig som är driven och ambitiös finns goda möjligheter att växa tillsammans med företaget.

Information om uppdraget

Academic Work söker en student till rollen som Digital designer till det innovativa företaget Frangkle. Frangkle startades 2018 och är beläget i centrala Västerås i nya fräscha lokaler. Företaget arbetar med marknadsföring och kommunikation i sociala medier och andra kanaler och utgår alltid ifrån kundernas specifika behov. Idag har företaget sex anställda och de är nu i behov av ytterligare en stärkande hand.

Frangkle arbetar med lokala kunder och har ett stort hjärta för Västerås. Ett nära samarbete med både kunder och kollegor är ett av företagets ledord. Frangkles arbete grundar sig i värderingar om att främja samhällsutvecklingen genom att bidra med rätt kommunikation i samhället. Hos Frangkle kommer du att arbeta nära engagerade kollegor som tror på det lokala och som har ett stort intresse för marknadsföring, människor, djur och natur.

Du kommer att arbeta hos Frangkle 1 dag i veckan, men har möjlighet att påverka dina arbetstider beroende på projekten. Du kan exempelvis välja att arbeta en heldag eller fördela arbetet på två halvdagar. Det finns möjlighet att utföra arbete hemifrån.

Du kommer få en gedigen introduktion av företaget och arbetsuppgifterna. Du kommer genom stöttning och vägledning från kollegor att växa och utvecklas i din roll.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på uppdrag hos Frangkle. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig i 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Digital designer kommer du i nära samarbete med ditt team att arbeta med olika kundprojekt. Du kommer ofta att vara delaktig i hela skapandeprocessen; från kundmöten, planering, idégenerering och skapande till att slutligen presentera ett färdigt resultat. Din uppgift är att skapa ett kreativt och engagerat innehåll till främst sociala kanaler men även till webb och annan media. Under idéprocessen skapar du material utifrån kundens behov och föreslår val av mediekanaler. Du kommer att arbeta med animering, sociala medier, rörliga bilder och stillbilder, samt formulering av texter. Du kommer främst att arbeta i programvaran Adobe och i nyhetsbrevsverktyget Mailchimp.

Du kommer till exempel att:
 • Vara delaktig i idé- briefingprocesser
 • Arbeta med sociala medier, animering och bildredigering i Adobe-programmen
 • Formulera texter och nyhetsbrev i exempelvis Mailchimp
Tjänsten passar dig som har ett stort engagemang för kommunikation och som vill utvecklas i rollen tillsammans med att företaget växer. Du värdesätter det lokala och vill arbeta efter en god kundfilosofi. Du har stor förståelse för marknadsföring och sociala medier.

Vi söker dig som
 • Genomför en utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller grafisk design, med minst 1 år kvar av dina studier.
 • Har goda kunskaper i Adobe-programmen Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects och Premiere Pro
 • Har kunskap om att skapa rörligt material/animering
 • Har arbetat i Mac OS
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då språket förekommer i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du
 • Har liknande arbetserfarenhet
 • Har arbetat med design för digitala kanaler
 • Har kunskap av fotografering och filmproduktion
Som person är du kommunikativ och har en god förmåga att samarbeta med både kollegor och kunder. Du är driven och vågar ta egna initiativ samtidigt som du är kreativ och lösningsorienterad.

Övrig information
 • Start: April eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Vid behov, 1 dag i veckan
 • Lön: Timlön
 • Placering: Västerås
 • Om du går vidare i processen kommer du att behöva visa upp en portfolio med tidigare projekt.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Frangkles önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Designer
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Frangkle AB är en marknadsföringsbyrå som startades 2018 och som är belägen i Västerås. På företaget arbetar sex personer som brinner för marknadsföring, kommunikation och samhällsutveckling. Här finns ett gemensamt brinnande engagemang för att göra skillnad och nytta i samhället där kommunikation ses som ett verktyg i arbetet med detta. På Frangkle finns en stark sammanhållning där man arbetar efter starka genuina värderingar och hjälper varandra att utvecklas. Här är traditioner och rutiner lika viktiga som innovation och nya arbetssätt. Här främjas både ett starkt teamwork liksom självständighet.