Student som vill vara med på SIB Products resa mot digitalisering

Student som vill vara med på SIB Products resa mot digitalisering

SIB Products söker nu en student som ska hjälpa till i resan mot att digitalisera produktionen. Om du vill följa med på denna resa och samtidigt ha ett meriterande jobb vi sidan av studierna, sök tjänsten idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en student till SIB Products. SIB Products utvecklar, tillverkar och erbjuder system för snöröjning av flygplatser och järnvägar. SIB är världsledande inom sin nisch och levererar system till flera stora flygplaster såsom New york (JFK och Newark), Charles de Gaulle, Schiphol, Heathrow, Incehon m.fl. Majoriteten av det dom tillverkas gå på export. 2018 blev SIB products utsedda till årets exportföretag i Mälardalen. Företaget expanderar och söker nu dig som vill vara en del av den fortsatta utvecklingen mot digitalisering.

Tjänsten kommer vara vid behov och vara styrd av projekt. Det kommer vara ett flexibelt jobb där du i viss mån kommer kunna bestämma vart du väljer att arbeta, då vissa arbetsuppgifter kommer kunna göras på distans. SIB Products är en arbetsplats med blandade åldrar, där tempot är högt och utrymme för kreativitet är stort. På sikt vill även SIB Products få in en person som kan jobba heltid med att digitalisera den mekaniska axeln.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SIB Products. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig fram till Februari 2019. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Hos SIB Products kommer du få chansen att arbeta med projekt inom System-, applikation-, program- och mjukvaruutveckling för att digitalisera och effektivisera produktionen. Du kommer även att ha hand om databashantering där du samlar in data, analyserar och drar slutsatser utifrån den.

Du kommer till exempel att:
 • Bidra med programutveckling för olika applikationer
 • Komma med Idéer för utvecklingsprojekt
 • Databashantering
Tjänsten passar dig som vill ha ett flexibelt extrajobb vid sidan av studierna. Du har en bred teknisk förståelse och ett analytiskt tänk.

Vi söker dig som
 • Studerar en civil- eller högskoleingenjörs utbildning alternativt en utbildning inom utveckling/programmering, med 1-2 år kvar av utbildningen
 • God kompetens inom C#
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska, då båda språken används i arbetet
 • Har ett tekniskt intresse
 • Har körkort B
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med Linux
 • Har kunskaper av andra programmeringsspråk
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här processen. Som person har du ett kreativt sinne, tänker innovativt och du gillar att komma med idéer kring hur projekt kan vidareutvecklas. Vi ser också att du har en problemlösningsförmåga och att du tar stort ansvar för ditt egna arbete.

Övrig information
 • Start: Oktober
 • Omfattning: Efter behov, ca 1 gång i veckan.
 • Placering: Irsta, Västerås
 • Kontaktuppgifter: Linn Karlsson, 021 480 71 19
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SIB Products önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SIB Products kassettborstsystem för flygplatser är marknadsledande i världen med en stark position i Europa och Nordamerika. Affärerna görs på en global marknad, med ledning, utveckling och tillverkning i Sverige.