Spare Part Tendering Engineer

Spare Part Tendering Engineer

Är du utbildad inom teknik och vill ha ett utvecklande jobb på ett av Västerås största industribolag? Här är chansen för dig att arbeta i en bred roll som både innesäljare och orderadministratör samt samla viktiga erfarenheter för framtiden. En möjlighet att både utveckla din egen kompetens och lära dig av företagets och de anställdas kunskap. Sök redan idag då tjänsten ska tillsättas omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Spare Part Tendering Engineer till ett av Västerås största industriföretag. Du kommer att ingå i företagets två olika avdelningar; order och innesälj. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar både mycket administrativa uppgifter samt kommunikation via mail och telefon. På alla avdelningarna finns det senior kompetens som du kommer kunna ta lärdom av och bolla dina idéer med.

Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig på sex månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten kommer du som nämnt att arbeta på både orderavdelning samt innesälj vilket betyder att du får en bred roll. På orderavdelningen kommer du få hantera den aktuella ordern med leverans, koordinering med packningsavdelning och administrativa uppgifter kring transporten. Inom innesälj kommer du att få ansvara för att skicka offerter på reservdelar av förfrågningar från säljbolag och externa kunder. För att komma in i din roll och få förståelse för produkterna som du kommer att jobba med, får du introduktion i produktionen och genomgång av de system som används.

Du kommer till exempel att:
 • Ta in priser från leverantörer och ta fram offerter
 • Följa upp leveranser ut mot kund
 • Granska ritningar
Tjänsten passar dig som är utbildad inom teknik och har ett stort teknikintresse. Det ger inte endast mer motivation i arbetet utan underlättar även för ett en snabbare förståelse för företagets produkter och system. Du kommer bli en del av både Academic Work och kundföretaget, vilket ger dig ett brett nätverk och meriterande erfarenheter inför framtiden.

Vi söker dig som
 • Har teknisk eftergymnasial utbildning (exempelvis maskinteknik, industriell ekonomi eller elkraft)
 • Känner dig bekväm i tal och skrift på svenska och engelska, då flera leverantörer pratar engelska
Det är meriterande om du
 • Har jobbat i SAP
 • Har jobbat i Business Online
Som person är du driven i ditt arbete och kan själv komma till avslut eftersom det kan vara högt tempo under arbetsdagarna. Eftersom du förväntas och vill ta ansvar för dina arbetsuppgifter så krävs det även att du är noggrann och självgående i ditt arbete. Du får gärna ha en social sida och sprida glädje i gruppen, men om du under arbetsdagen vill grotta in dig i det tekniska är det ingen nackdel.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6mån.
 • Placering: Västerås
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget är ett av Västerås största industribolag med stort utbud av avdelningar och tjänster vilket gör det möjligt för dig att kunna utvecklas. Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du får mer information om vår kund.