Sälj- och kundansvarig till PEAB Bostad med placering i Västerås

Sälj- och kundansvarig till PEAB Bostad med placering i Västerås

Jordnära, Utvecklande, Pålitlig och Personlig är kärnvärden för PEAB och genomsyrar allt de gör! När PEAB Bostad nu söker en sälj- och kundansvarig så kommer dessa värden vara av största vikt. Tycker du också att detta är självklara värderingar som finns med dig i det du gör? Då kommer du trivas hos PEAB!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en sälj- och kundansvarig till Peab Bostad med placering i Västerås. Peab Bostad förvärvar, utvecklar, producerar, säljer och förvaltar bostäder på den svenska, norska och finska marknaden. Du kommer att ingå i ett regionalt säljteam om 7 personer och du rapporterar till distriktschefen för Mälardalen samt till försäljningschefen i Projektutveckling Riks. Du arbetar med utgångspunkt i Västerås, även om du ibland kommer att arbeta med projekt på andra orter.

Som sälj- och kundansvarig samarbetar du med externa mäklare men du ansvarar för att sälja dina bostadsprojekt på ett framgångsrikt sätt samtidigt som du säkerställer en förstklassig kundupplevelse genom hela resan. Ditt ansvar är bland annat att säkerställa den pågående försäljningen av flera bostadsprojekt parallellt genom försäljningsprognoser, prissättning, försäljningsstrategier samt marknads- och aktivitetsplaner. Detta gör du i nära samarbete med säljchef och mäklare.

Du kommer också ha ett ansvar för kundresan, bl a genom att ansvara för att säkerställa att inrednings- och tillvalsarbetet fungerar i projekten samt att PEAB Bostads kunder alltid får den allra bästa servicen under resans gång, från intresseanmälning till inflyttningsdag.

Som sälj- och kundansvarig kommer du ha många kontaktytor, såväl interna som externa. Du kommer arbeta i olika projektteam tillsammans med bl.a. projektledare, marknadskoordinatorer, arkitekter och mäklare. Du och dina kollegor i säljteamet spelar en mycket viktig roll i försäljningen hos Peab Bostad då er kontakt ofta är framtida kunders första interaktion med Peab Bostad.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Peab Bostad.

Arbetsuppgifter
 • Ansvara för att leda och följa upp mäklarnas försäljningsarbete i projekt utifrån säljprognos
 • Ta fram säljstrategi i samråd med säljchef
 • Deltagande i upphandling av mäklartjänst tillsammans med säljchef
 • Delta i tidiga skeden tillsammans med projektledaren för att säkerställa kundvärden i produkten.
 • Ansvara för att planera och genomföra säljfrämjande aktiviteter
 • Ansvara för att planera och genomföra aktiviteter enligt kundresan
 • Uppföljning och bevakning av konkurrerande projekt avseende uspar, pris, säljtakt etc
 • Deltagande vid framtagning av försäljnings- och marknadsmaterial i samarbete med Marknadskoordinator
 • Vara kundens kontaktperson för att ge kunden professionell kommunikation och bemötande under hela kundresan
 • Ansvara för att kontinuerligt och säljfokuserat följa upp projektets intresseanmälningar
 • Administrera och genomföra kundens inredningsvalsmöten
 • Ansvar för registrering i CRM-system
 • Arbeta med hemsidor för BRF:er
Vi söker dig som
 • Minst ett par års erfarenhet av mäklararbete eller erfarenhet från liknande komplex försäljning (exempelvis bilförsäljning, köksförsäljning eller liknande)
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt då den största delen av all kommunikation sker på svenska
 • Körkort B
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen samt om du har kunskap/förståelse för avtalsjuridik, byggtekniska termer och byggbranschen.

För att trivas och lyckas i tjänsten som sälj- och kundansvarig så är det av största vikt att du är en resultatinriktad och engagerad person som drivs av att skapa resultat. Du tar de initiativ som krävs för att föra arbetet framåt och ser alltid möjligheter framför hinder. Du har en hög förmåga att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt eftersom arbetet innebär mycket koordinering samt många prioriteringar. Samtidigt så brinner du för att ge service och skapa förtroende hos andra och du arbetar flexibelt och prestigelöst med ett stort kundfokus i allt du gör. Det är även av största vikt att du som söker denna tjänst också delar Peabs kärnvärden jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig!

Övrig information
 • Start: Omgående enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Västerås
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Peabs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PEAB är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 anställda och en omsättning på 54 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm. Peabs kärnvärden är JUPP; Jordnära, Utvecklande, Pålitlig och Personlig. Har du en profil som stämmer in på dem kan du vara personen för oss!