Mät- och applikationstekniker till ZEISS i Eskilstuna

Mät- och applikationstekniker till ZEISS i Eskilstuna

Är du intresserad av mätteknik och vill få möjligheten att fortsätta utvecklas i rollen som mät- och applikationstekniker? Om du har kunskaper inom området sedan tidigare och vill utvecklas tillsammans med ambitiösa kollegor kan det vara dig vi söker. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för ZEISS räkning en mät- och applikationstekniker med start omgående. Tjänsten ger dig en unik möjlighet att få växa och vidareutveckla dina kunskaper i rollen hos ett expansivt och globalt företag. Du får lära dig arbetet av erfarna kollegor och växa in i kundrelationer.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ZEISS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos ZEISS.

Arbetsuppgifter

Som mät- och applikationstekniker kommer du att programmera mätningar med ritningar och cad-filer som underlag. Du kommer därefter att mäta samt kvalitetssäkra mätningen. Vid behov kommer du även att utföra applikations-, demo- samt supportärenden. I första hand innebär tjänsten att utföra mätuppdrag, men andra delar som ingår är bland annat att hålla i utbildningar och hantera ärenden via telefon och mail. Du kommer inledningsvis att arbeta tillsammans med en erfaren kollega, sedan på sikt bli helt självgående. Arbetet sker dels på Mätcentrat i Eskilstuna, men även hos våra kunder så resande i tjänsten kommer även att ingå.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra mätuppdrag
 • Ha omfattande kundkontakt och arbeta med uppdrag direkt mot kund
 • I dina uppdrag identifiera fel/svagheter och föreslå lösningar
 • Återrapportera till kund
Tjänsten passar dig som tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter och vill utvecklas i en ansvarsfull roll hos företaget. Du kommer att arbeta lokalt i Eskilstuna, men vara en del av ett Nordiskt team. För rätt person kan det på lång sikt finnas utvecklingsmöjligheter inom Norden.

Vi söker dig som
 • Har praktisk erfarenhet av mätteknik
 • Har kunskap i mättekniska standarder och att läsa ritningar
 • Har kunskap i form och läge, GPS (Geometrisk Produkt Specifikation)
 • Har kunskap i mätmaskinsprogrammering
 • Har god vana av PC-datorer och användande av Officepaketet
 • Har minst en teknisk gymnasie examen
Det är meriterande om du

* Har arbetat i mätmaskinmjukvaran CALYPSO, men detta är inget krav

För att trivas i rollen är det viktigt att du behåller lugnet även i stressade situationer. Du arbetar gärna självständigt, men är en utåtriktad person som är mån om att erbjuda god service till kund på ett professionellt sätt. På ZEISS arbetar du nära tillsammans med dina kollegor, vilket gör att en god samarbetsförmåga är något som kommer att värdesättas under rekryteringsprocessen. Då det är viktigt att arbetet utförs på ett korrekt sätt ser vi även att du är strukturerad och noggrann i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Arbetstider: Kontorstider
 • Omfattning: Provanställning 6 månader med övergång till tillsvidareanställning
 • Placering: Eskilstuna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen.
Mer info
Område Eskilstuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Carl Zeiss AB ingår i ZEISS Group som är världsledande inom optik, finmekanik och instrument. Produktprogrammet omfattar mikroskopi, medicinsk optik, industriell mätteknik, kikare och kikarsikten. Koncernen har egen verksamhet i mer än 30 länder och representation i mer än 100 länder. Tillverkning sker i Europa, Nordamerika, Mexico och Asien. Huvudkontoret ligger i Oberkochen i södra Tyskland. I världen har koncernen en omsättning på 4.5 miljarder euro och ca 25. 000 anställda. ZEISS har funnits i 170 år.

ZEISS Nordics som omfattar Sverige, Danmark, Norge och Finland har ca 150 anställda och omsätter ca 600 miljoner SEK.

Läs mer på www.zeiss.se