Juniora drifttekniker till Mälarenergi under sommaren

Juniora drifttekniker till Mälarenergi under sommaren

Mälarenergi söker flera juniora drifttekniker som vill utvecklas på ett av Europas modernaste värmekraftverk under sommaren. Du är nyfiken, lösningsorienterad och har självklart ett stort intresse för teknik!

Information om uppdraget

Academic Work söker juniora drifttekniker till Mälarenergi i Västerås under sommaren. Du kommer att tillhöra driftenheten som ansvarar för värmeproduktionsanläggningar. Enheten består av sex skiftlag med elva personer i varje skift. Du kommer att arbeta i tre skift både dag, kväll och natt i cykler om sex veckor. Mälarenergi är ett kommunalägt bolag som producerar el och värme till Västerås. Det är en stor organisation med spännande utvecklings- och förnyelseplaner. För att trivas hos Mälarenergi är det viktigt att du kan identifiera dig med företagets värderingar: Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Mälarenergi. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till augusti 2019. För rätt person kan det även leda till en förlängning.

Arbetsuppgifter

Som junior drifttekniker kommer du arbeta med att säkerställa driften och underhållningen för kraft, värme- och kylproduktion. I arbetet kommer du att gå dagliga ronder för att kontrollera eventuella avvikelser och utföra felåtgärder för att säkerställa att driften är fungerande. Du kommer även att ha ansvar för att starta och stoppa driften om åtgärden behövs.

Du kommer till exempel att:
 • Övervaka och säkerställa att driften är fungerande
 • Kontrollera avvikelser och utföra felåtgärder
 • Utföra underhåll och enklare reparationer
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för teknik och som vill utvecklas på ett stort och etablerat företag. Du är nyfiken, lösningsorienterad och har samtidigt ett konsekvenstänk.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Går en teknisk YH-utbildning som drifttekniker eller energiingenjör
 • Har ett stort intresse för teknik
 • Behärskar både svenska och engelska både muntligt och skriftligt, då båda språken kommer att ingå i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du

* Har relevant arbetslivserfarenhet

Som person är du ansvarstagande och har ett högt säkerhetstänk. Du har en förmåga att handla rationellt och kan hantera situationer under stress samtidigt som du har ett kreativt sinne.

Övrig information
 • Start: Juni eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid under sommaren
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Västerås
 • Kontaktuppgifter: Linn Karlsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mälarenergis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mälarenergi är ett företag som grundades redan 1861 i Västerås, sedan dess har mycket skett och idag använder över 150 000 människor el från Mälarenergi. De produkter och tjänster som Mälarenergi producerar i dagsläget är grunden för ett fungerande samhälle och genom digitaliseringen satsar de nu på att ta nästa steg in i framtidens samhälle. Där fokus ligger på miljö och energieffektivitet.