Junior konstruktör till SIB Products

Junior konstruktör till SIB Products

Är du en nyutexaminerad maskiningenjör redo för nya utmaningar? Har du ett stort teknikintresse och en kreativ sida som du vill få användning av i ditt arbete? Vi söker nu en junior maskinkonstruktör till SIB Products!

Information om uppdraget

Academic Work söker en maskinkonstruktör till SIB Products. SIB Products utvecklar, tillverkar och erbjuder system för snöröjning av flygplatser och järnvägar. SIB är världsledande inom sin nisch i världen och levererar system till flera stora flygplaster såsom New york (JFK och Newark), Charles de Gaulle, Schiphol, Heathrow, Incehon m.fl. Majoriteten av det dom tillverkas gå på export. 2018 blev SIB products utsedda till årets exportföretag i Mälardalen. Företaget expanderar och söker nu dig som vill vara en del av den fortsatta utvecklingen.

Här välkomnas du till ett team i blandade åldrar, där tempot är högt och utrymmet för din egna kreativitet är stort. Du kommer att kastas in i hetluften direkt, såklart med stöd från kollegor. Till en början kommer du att introduceras till produktionen och få bekanta dig med befintliga produkter, innan du får ta dig an mer avancerade uppgifter. Tjänsten innebär att du efterhand kommer få ansvaret för några utvecklingsprojekt som syftar till att utveckla befintliga och nya produkter. Utvecklingen sker i nära samarbete med kunderna vilket gör att du får möjlighet att komma ut på flygplatserna där produkterna används både i Sverige och utomlands.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SIB Products. Uppdraget kommer löpa tillsvidare, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som maskinkonstruktör kommer du huvudsakligen att arbeta med att utveckla nya produkter och produktionsutrustning hos SIB Products, med SolidWorks som främsta verktyg. Företaget siktar även på att gå mer mot robotisering och där vill de gärna ta del av dina idéer och förslag på automatisering av produktionen.

Du kommer till exempel att:
 • Utveckla nya produkter genom konstruktion i CAD
 • Anpassa befintliga produkter till nya och utföra testning av material
 • Vara ute på kundbesök och hitta kundspecifika lösningar
Utvecklingsmöjligheterna på SIB Products är stora och tjänsten passar därför dig som befinner dig i början av din karriär. Du uppskattar frihet under ansvar och har ett stort intresse samt förståelse för teknik.

Vi söker dig som
 • Är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
 • Har ett tekniskt intresse
 • Har goda kunskaper inom CAD
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har körkort B
Det är meriterande om du
 • Har minst 1 års yrkeserfarenhet av konstruktionsarbete
 • Har vana av att arbeta med flera olika typer av material så som plast, stål och aluminium
 • Talar ytterligare språk såsom exempelvis tyska, franska, finska eller ryska
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här processen. Vi söker dig som är innovativ, orädd och uppskattar ett högt tempo i arbetet. Du kommer gärna med egna initiativ om du har en idé som du tror på. Vidare är du social och utåtriktad, och trivs i mötet med nya människor. Vi tror också att du är lösningsorienterad och framförallt lyhörd för kundens behov. Din samarbetsförmåga är god då du kommer jobba i nära samarbeten både internt och med företagets kunder.

Övrig information
 • Start: Juli
 • Omfattning: Heltid, 7-16, flex
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Irsta, Västerås
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SIB Products önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SIB:s kassettborstsystem för flygplatser är marknadsledande i världen med en stark position i Europa och Nordamerika. Affärerna görs på en global marknad, med ledning, utveckling och tillverkning i Sverige.