Ingenjör med intresse för energi till FVB

Ingenjör med intresse för energi till FVB

Har du ett stort tekniskt intresse och en avslutad ingenjörsutbildning? Söker du en långsiktig utmaning där du erbjuds en gedigen introduktion och en chans att lära av proffs inom området? Här finns tjänsten för dig som vill vara med och utveckla framtidens energilösningar där effektivitet, hållbarhet och lönsamhet är ledord!
Låter detta som något för dig? Sök tjänsten redan idag då vi går igenom urvalet löpande!

Information om uppdraget

Både i Sverige och internationellt är FVB ett av de ledande konsultföretagen inom Energi, Industri, Fastighet samt El och Automation. Med hög kompetens och ett stort engagemang är FVBs mål att hitta så effektiva lösningar som möjligt för att minska klimatpåverkan och bidra till ett så hållbart samhälle som det bara går.

Som ingenjör hos FVB kommer du att ha en varierad vardag och arbeta med ett brett spann av arbetsuppgifter. Du kommer till en början genomgå en grundlig introduktion där du presenteras för de olika moment som FVB arbetar inom samt de olika program och system som du kommer använda i ditt arbete. Du kommer sedan att börja stötta upp i olika projekt och arbetet kommer till en början att ske med stöd av en erfaren konstruktör och enligt dokumenterade rutiner. Det är ej ett krav att du ska ha kunskaper inom fjärrvärme sedan tidigare, hos FVB finns en senior stryka på plats redo att ge dig de bästa förutsättningarna för din roll!

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos FVB. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6-12 månader framåt. Behovet hos FVB är långsiktigt och målet är att du ska bli överrekryterad till FVB, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att arbeta med projektering av fjärrvärmeledningar, både genom att genomföra beräkningar och konstruera planritningar utifrån dessa. Du kommer arbeta med allt från utredning till genomförande med tyngdpunkt på förstudier och projektering/konstruktion. I detta ingår bland annat platsbesök, rörkonstruktion och hållfasthetsberäkningar av rörsystem samt kontakter med kunder och entreprenörer. Du kommer också att ha kontakt med specifika företag för att söka olika AutoCAD-underlag samt med myndigheter för att söka tillstånd enligt rutiner. Med ökad erfarenhet växer ansvaret och så även uppdragens komplexitet.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med projektering av fjärrvärmeledningar
 • Genomföra beräkningar och konstruktion av planritningar
 • Hantera inmätningsdata samt upprätta bygghandlingar för mark- och rörentreprenörer
Tjänsten passar dig som har ett stort tekniskt intresse och som vill arbeta i en utåtriktad roll. Då du kommer att ha mycket kontakt med både kunder, kollegor, entreprenörer och myndigheter är det viktigt att du trivs i en vardag med mycket social interaktion.

Vi söker dig som

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper i denna process. Vi söker dig som är du lugn och trygg samt försöker på ett metodiskt sätt att lösa problem. Du är strukturerad och tar reda på detaljer samt har tålamod. Vi ser att du har ett stort intresse och engagemang för energilösningar och en vilja att själv utvecklas i din roll.
 • Har en YH, Högskole- eller Civilingenjörexamen inom energi, maskin eller byggteknik.
 • Har goda kunskaper inom AutoCAD
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då kontakten med både kunder och kollegor kräver detta
 • B-Körkort
Hos FVB beskrivs stämningen som familjär det är väldigt naturligt för alla att man stöttar och hjälper varandra i vardagen, något vi tror även är självklart även för dig. Då du kommer att ha ett stort kontaktnät i tjänsten tror vi att du som söker är en utåtriktad person som är trygg i sociala miljöer. Då du som söker troligtvis är junior i din roll är det också viktigt att du är ödmjuk inför tjänsten och har ambitionen att, genom ett noggrant arbetssätt, växa in i rollen.

Det är mycket meriterande om du sedan tidigare har arbetat med Energi, Industri, Fastighet eller El och Automation,

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Västerås
 • Arbetstider: 07.30-16.30 med möjlighet till flex.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FVBs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

FVB Sverige AB är ett konsultföretag inom energibranschen. Deras verksamhetsområden är värme, kyla, kraftvärme och process och deras marknad finns huvudsakligen bland Energibolag, Industri och Fastighet. I Sverige har FVB över 120 medarbetare, och är verksamma på totalt nio orter. I Sverige och internationellt är de den ledande energikonsulten inom Värme, Kyla, Kraftvärme och Process.

FVB:s mål är att med hög kompetens, stort engagemang samt effektiva och miljövänliga lösningar minska klimatpåverkan, bidra till ett hållbart samhälle och skapa lönsamhet för sina kunder.