Driven arbetsmiljöingenjör till Sweco

Driven arbetsmiljöingenjör till Sweco

Brinner du för arbetsmiljöfrågor? Är du en examinerad ingenjör inom arbetsmiljö? Sweco söker nu ytterligare en stjärna som kan förstärka teamet!

Information om uppdraget

Academic Work söker en arbetsmiljöingenjör till Sweco. Företaget siktar på att stärka gruppen med arbetsmiljökompetens och söker därför dig som vill vara med och bidra till den framtida utvecklingen. Du kommer främst att sitta och arbeta i öppna kontorslandskap med utgångspunkt i Västerås eller Eskilstuna.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljöingenjör kommer du arbeta med att exempelvis handlägga och utreda arbetsmiljö- och miljöuppdrag. Utföra mätningar och provtagning. Du kommer samarbeta med kunden och erfarna konsulter gällande olika mätningar och provtagningar som skall genomföras. I uppdragen behöver du ta hänsyn till aktuell lagstiftning och andra relevanta krav. Resultaten redovisas i rapportform.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra mätningar och provtagningar avseende exempelvis buller, kemikalier eller föroreningar i luft, mark eller vatten.
 • Tolka och analysera resultat samt skriva rapporter
 • Arbeta med riskutredningar
 • Samordna arbetsmiljöfrågor i projekt och uppdrag
Tjänsten passar dig som brinner för arbetsmiljöfrågor och som vill utvecklas i rollen som arbetsmiljöingenjör. Du trivs i en varierande roll där tyngden ligger på platsbesök och fältarbete samt dokumentation i rapportform. Vidare har du inga problem att träffa kunder för att kunna överlämna arbetet på ett tydligt och professionellt sätt.

Vi söker dig som
 • Är utbildad ingenjör inom arbetsmiljö eller annan utbildning vi bedömer likvärdig
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då både språken används i arbetet
 • Har körkort B
Det är meriterande om du
 • Har arbetat i en liknande roll tidigare
 • Du har kunskaper och praktisk erfarenhet om såväl fysiska som psykosociala och organisatoriska aspekter på arbetsmiljön
 • Har kunskaper om OHSAS 18000 och ISO 14001
Vi tror att du som söker har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Som person är du självgående när det behövs samtidigt som du även samarbetar bra med dina kollegor. Du har inga problem att ta egna initiativ för att driva projekten framåt. Vidare är du nyfiken, lyhörd och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 08-17, flex
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Västerås/Eskilstuna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
[Academic Work](mailto: vas01@academicwork.se).
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco är ett företag som planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan de erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. De genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.
I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.