Gymnasielärare i engelska, svenska, svenska som andra språk, historia

Gymnasielärare i engelska, svenska, svenska som andra språk, historia

Vi erbjuder

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar att utvecklas i din lärarroll.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.

Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMedia koncernen.

Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Vi söker lärare i svenska, svenska som andraspråk, historia och engelska.

Utöver ämnesspecifika uppgifter har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentor och tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet.

Tjänsterna innebär undervisning i gymnasiekurser men kan komma att beröra grund och då framförallt i engelska.

Som lärare på Praktiska är du i hög grad delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete och i den pedagogiska kollegiala utvecklingen.

Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö så som Classroom.

Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna till yrkesexamen.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad lärare och har erfarenhet, vilket är meriterande. Utöver det söker vi dig som vill bidra med engagemang, humor, kollegialt lärande och prestigelöshet till vår skola.

Du är kreativ i din planering och genomförande av din undervisning, skapar lust att lära och har förmågan att se eleverna som individer med olika behov och drivkrafter.

I klassrummet är du en trygg ledare och du är bra på att skapa relationer med både elever och vårdnadshavare.

Förutom din ämneskompetens värdesätter vi att du är målinriktad, har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera våra elever.

Du är driven, nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Vi ser även att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever och inte är rädd för att tänja på gränserna vad gäller nytänkande för att bidra till din egen såväl som till skolans utveckling.

Övrigt:

De tre tjänsterna är tillsvidareanställningar med inledande provanställning på 6 månader (såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet).

Storleken på tjänsten är mellan 50-100% beroende på vilken ämneskombination du som sökande har.

Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Ansök så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande.

Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Gunilla Folkesson på tfn 072-235 23 21 eller via mail gunilla.folkesson@praktiska.se

Vi undanber oss extern rekrytering och annonshjälp i samband med denna annons!
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (15 dagar kvar)