Elektronik- och firmwareutvecklare till ABB Measurement and Analytics

Elektronik- och firmwareutvecklare till ABB Measurement and Analytics

Dina arbetsuppgifter
  • Vi letar efter en engagerad elektronikingenjör som är intresserad att arbeta med de centrala delarna av vår elektronikdesign och som också är intresserad av att utveckla den hårdvarunära programvara som är helt avgörande för slutlig prestanda och mätnoggrannhet i våra produkter.
  • Du kommer att ta en viktig roll för att vidareutveckla nästa generation av våra produkter som bygger på analog mätteknik i kombination med digital elektronik som är nära integrerad med FPGA/VHDL-lösningar.
  • Du arbetar tillsammans med kunniga och engagerade kollegor i ett dedikerat team. Det är en öppen och hjälpsam attityd i gruppen där kunskap förmedlas mellan gruppmedlemmarna. Samtidigt förväntas du ta stort ansvar för ditt eget arbete.
  • Vi arbetar i en internationell och innovativ miljö med många möjligheter för personlig utveckling och kontakter över världen. Measurement and Analytics erbjuder en kultur där det är naturligt att dela kunskap och hjälpa varandra, och där vi ständigt strävar efter att förbättra oss själva.
  • Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.
Din profil
  • Civilingenjörsexamen inom Elektroteknik, Teknisk Fysik eller motsvarande.
  • Erfarenhet av utveckling och konstruktion av elektronik för industriell miljö med hjälp av moderna utvecklingshjälpmedel är meriterande, men vi söker även yngre engagerade personer som vill utvecklas inom området.
  • Som person är du serviceinriktad, strukturerad och lösningsorienterad. Du har högt eget driv, tar ett stort ansvar för dina uppgifter samt är duktig på att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
  • Du är öppen för nya idéer och har lärande i fokus, och har du dessutom passion för att analysera och föreslå lösningar.
  • Eftersom du blir en del av ett globalt företag, behöver du tala och skriva obehindrat både på svenska och engelska.
Mer om oss
Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv - varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

För frågor kring tjänsten, kontakta rekryterande chef, Christer Wallin + 4621 34 24 98. Fackliga kontaktpersoner Sveriges Ingenjörer: Torbjörn Eriksson, +4621-34 21 18; Ledarna: Leif Öhrberg, +4621-34 23 25; Unionen: Krista Andersson, +4621-34 02 85. Rekryteringskonsult Emelie Wijk, +4673-351 27 28 svarar på frågor kring rekryteringsprocessen.

Låter det som en möjlighet och roll för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 30 november. Ansök med CV och personligt brev på denna länk: https://new.abb.com/jobs/sv/details/SE68214994_E1
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 0733-51 27 28
Område Västerås
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kom till ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.

Du blir en del av ABB Measurement and Analytics i Västerås, en affärsenhet inom ABB:s affärsområde Industrial Automation. Vi utvecklar och erbjuder ett heltäckande program av produkter för kraftmätning och dimensionsmätning som används inom olika processer och industritillämpningar för övervakning, styrning och optimering. Våra unika mätprinciper är väl anpassade för svåra tillämpningar, vilket har gett oss en lång kedja av nöjda kunder. Vi är världsledande inom våra affärsområden och har en stor marknadsandel över hela världen. "Vi mäter med stolthet det som andra inte kan" och med din hjälp så kan vi förbättra vårt kundvärde ytterligare.

Är du elektronikingenjör med intresse för design och firmware-utveckning? Vi söker dig som antingen har flerårig erfarenhet eller är nyutexaminerad med ett starkt driv att utvecklas inom området. Här är chansen för dig att inta en viktig roll för att vidareutveckla nästa generation av våra produkter.