Hoppa till innehåll
Svenstigs Lastbilar AB logotyp

RESERVDELSCHEF - Svenstigs Lastbilar AB

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Bli en viktig kugge i vårt fantastiska team på Svenstigs Lastbilar! Har du förmågan att skapa ett effektivt flöde i en avgörande del av företagets affär och kundupplevelse?

Svenstigs Lastbilar AB söker en Reservdelschef med erfarenhet inom lagerhantering och effektiv materialförsörjning. Rollen är central för vår verksamhet och innebär ansvar för att säkerställa att mekanikerna har rätt delar i rätt tid för att effektivt serva våra kunder. Dessutom innebär rollen ett övergripande ansvar för reservdelsaffären inklusive däck.

Ansvarsområden:
  • Ansvarig för prissättning av reservdelar och att effektivt hantera beställningar för att säkerställa tillgängligheten av nödvändiga delar.
  • Bevaka lagerbalans, utföra lagerstyrning och uppdatera systemen för att säkerställa optimal lagerhantering.
  • Se till att mekanikerna har tillgång till de nödvändiga delarna vid rätt tidpunkt för att stödja verkstadens effektivitet.
  • Ansvarig för fakturering av levererade delar och genomförande av regelbundna inventeringar för att säkerställa lagrets korrekthet.
  • Stödja verkstadens behov och förstå verkstadsflödena för att säkerställa en smidig serviceprocess för våra kunder.
  • Sköta kontakter med leverantörer och hantera kontering samt attestering av fakturor för stora mängder.
  • Utveckla individerna i teamet och främja en proaktiv försäljningskultur genom affärsutveckling och kampanjer.
  • Ha övergripande ansvar för däckhantering, stödja säljare i bilaffärer och effektivisera processer genom användning av ny teknik genom bl a digitalisering
Som Reservdelschef blir du en nyckelspelare i vår verksamhet och ingår i en dynamisk ledningsgrupp tillsammans med sektorchef, försäljningschef och verkstadschef.

Vem är du?

Du har erfarenhet inom lagerhantering och materialförsörjning. Kanske har du erfarenhet från vår bransch, vilket är positivt, men du kan också fått din kunskap i en annan bransch med samma fokus på service, materialförsörjning och effektiv lagerstyrning. För att lyckas i rollen har du lätt för digitala verktyg och system för lagerstyrning. Du gillar att ta ansvar och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter i verksamheten, delegera och utveckla andra i teamet. Som person är du driven, serviceinriktad med god social förmåga i interna samarbeten samt i kontakter med kunder och leverantörer. Ditt arbetssätt är kvalitetsmedvetet och du gillar att skapa en vinnande struktur och ordning.

Vi är framgångsrika med ett av marknadens starkaste varumärken. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att växa och utvecklas både personligt och professionellt.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringen samarbetar Svenstigs Lastbilar AB med FSK People. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 0370-302501. Ansök på www.fskpeople.se. Vänta inte för länga med din ansökan då vi gärna jobbar löpande med processen.
Svenstigs Lastbilar AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenstigs Lastbilar AB är auktoriserade återförsäljare av Scanias lastbilar. Vi finns representerade i Värnamo & Smålandsstenar. Huvudkontoret finns i Värnamo och vi finns även i Smålandsstenar. Vid vår Scania-anläggning i Värnamo och Smålandsstenar finns försäljning och service av lastbilar och släp samt en specialiserad bussverkstad. Totalt har Svenstigs koncernen ca 160 anställda, varav ca 35 arbetar inom Scania-verksamheten, och omsätter ca 250 Mkr varav koncernen ca 1,3 mdr. Svenstigs är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO 14001. www.svenstigs.se