Hoppa till innehåll
Nordan AB logotyp

Processingenjör

Publiceringsdatum
06 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Processingenjör

Vill du förbättra och utveckla produktionen hos NorDan AB, en stor leverantör inom fönster- och dörrindustrin? Ta chansen att bli en viktig kugge i ett företag med bred kompetens och erfarenhet i branschens framkant.

Om tjänsten

Som processingenjör på NorDan AB kommer du arbeta i en fri roll där du verkligen har chansen att påverka! Du kommer att fungera som stöd åt fabriksledningen på våra tre fabriker där du planerar, genomför, utvärderar och dokumenterar olika process- och produktionstekniska utredningar. Här kommer du även ta fram och följa upp långsiktiga utvecklingsplaner gällande förbättringar.

Arbetet sker i huvudsak på plats på våra fabriker i Tanum, Kvillsfors och Bor. Placering kommer att bli på en av fabrikerna. Det innebär att du kommer att resa en hel del i tjänsten.

Vi erbjuder
 • En omväxlande roll med där du kan påverka och omsätta dina idéer i praktiken
 • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
 • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas säkerhet, hälsa och välbefinnande
Arbetsuppgifter
 • Vara delaktig i företagets strategiarbete inom innovation och hållbar produktion
 • Driva digitalisering inom produktion
 • Vara en stödresurs till produktionstekniker i fabriker
 • Utarbeta nödvändig dokumentation för/i samband med köp av maskiner och anläggningar
 • Tillvarata säkerhetsaspekter och arbetsmiljö inom ramen för ansvarsområdet
 • Projektledning för utvalda projekt inom fabriken, t.ex. process- och layoutförbättringar, maskininvesteringar etc.
Kvalifikationer
 • Har en avslutad civil - eller högskoleingenjörsexamen inom process, maskin eller motsvarande
 • Har ett stort tekniskt intresse och vill lära dig mer inom området
 • Du har erfarenhet av produktionsutveckling
 • Du är drivande, strukturerad och ordningsam
 • Kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
 • Du besitter en hög social kompetens
För att lyckas i rollen är du som person självutvecklande, innovativ och har en professionell och positiv hållning till kunder, leverantörer, medarbetare, besökare mm. Du har också förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara komplexa samband och delar gärna med dig av dina kunskaper. För rätt person finns stor möjlighet till utveckling inom området.

Sista ansökningsdag 2024-02-28

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan nu!

Information om tjänsten lämnas av VD Andreas Långström, andreas.langstrom@nordan.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande Jobb

Nordan AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 mars 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Det familjeägda företaget NorDan grundades 1926 och har i dag växt till en koncern med cirka 2100 anställda och en omsättning på 4,7 miljarder kronor. NorDan har i snart 100 år visat hur teknologi, innovation och nyskapande resulterar i kvalitet. Vi tillverkar framtidens fönster och dörrar.

NorDans svenska verksamhet är samlad med försäljningskontor, fabriker och administration i bolaget NorDan AB. Fabrikerna ligger i Bor, Kvillsfors och Tanumshede, där även huvudkontoret är beläget. Företaget har säljkontor i Stockholm, Göteborg, Tanum, Malmö, Växjö och Bor. NorDan AB omsatte under 2022 ca 1,1 miljarder kronor.

En viktig arbetsgivare
Våra fabriker är nyckelföretag i de lokala orterna där vi är etablerade. NorDan AB har idag runt 340 medarbetare fördelade på ledning, försäljning, marknad, produktion och produktutveckling.

Kvalitet av tradition
Ända sedan NorDans etablering 1926 har vi producerat innovativa produkter av hög kvalitet med trävirke som viktigaste råvara. Vi har lång tradition av kvalitet, något som Tanumshede, Bor och Kvillsfors är tydliga bevis på.

Europeisk närvaro
NorDan Gruppens huvudkontor ligger i Moi, södra Rogaland, i Norge Med fabriker i Norge, Danmark, Polen och Baltikum täcker företaget dörr- och fönstermarknaden i både Norge, Sverige, Storbritannien och Irland. För NorDan AB betyder den internationella utbredningen att företaget exporterar produkter från de svenska fabrikerna till övriga NorDan-marknader, samtidigt som NorDan Gruppens produkter säljs på den svenska marknaden.