Global Logistic Manager

Global Logistic Manager

Till BabyBjörn i Lanna har vi en mycket intressant tjänst för dig som har förmåga och vilja att leda och utveckla de globala logistikprocesserna hos BabyBjörn.

Om rollen

Som Global Logistic Manager har du övergripande ansvar för all intern och extern logistik, vilket innefattar Supply Planning, samt övergripande ansvar för lokalt lager- och distribution i Lanna. Verksamheten är i allra högsta grad internationell, vilket ger många intressanta och utvecklande globala samarbeten med säljorganisation, leverantörer, producenter m.fl. I rollen rapporterar du till Global Supply Chain Director och har sju direktrapporteranden. Rollen ingår i Supply Chain ledningsteamet.

En del av dina arbetsuppgifter är att:
  • Globalt övergripande säkerställa lager- och transportlösningar
  • Säkerställa rätt lagernivåer hos lager/distributionscentraler
  • Säkerställa budget, resultat och mål för företagets interna och externa logistik
  • Utveckla, dokumentera och säkerställa processer, inkl. IT-stöd.
  • Leda och utveckla medarbetare
  • Globalt kommunicera med och stötta Sales Operation Managers, samt driva i gemensamma lösningar
Din profil

Vi vill helst att du har lämplig akademisk utbildning inom ex.vis SCM, logistik, ekonomi och fem-tio års erfarenhet av global logistik och logistikutveckling. Tjänsten kräver hög it-kompetens och man behöver hantera svenska och engelska med lätthet i tal och skrift.

Som person vill vi att du är en bra kommunikatör och relationsbyggare. Tjänsten kräver strategisk höjd och hög förmåga att göra bra logistiklösningar ur ett helhetsperspektiv med kunden i fokus. Hög problemlösningsförmåga är viktigt. Ditt arbetssätt behöver vara analytiskt och strukturerat.

Som ledare vill vi att du är målinriktad, coachande och resultatorienterad. Du brinner för förbättringar och är bra på att omsätta egna och andras idéer till konkreta handlingar.

Erbjudande

BabyBjörn erbjuder en öppen och kreativ arbetsmiljö med ömsesidig respekt för varandra. Om du förstår kraften i en värderingsstyrd organisation kommer du att trivas och vilja utvecklas med oss.

BabyBjörn är ett stabilt och lönsamt företag med högkvalitativa produkter och ett starkt varumärke. Hos BabyBjörn får man mixen av det lilla och globala företaget.

Placeringsort: Lanna, Bredaryd.

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen att söka tjänsten, senast 9 april via www.stellaab.se.

I den här rekryteringen samarbetar BabyBjörn AB med Stella Rekrytering och Ledarskap AB. Välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Christer Johansson, 0393 - 77 99 95, christer.johansson@stellaab.se.

Om BabyBjörn

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 200 anställda i koncernen, som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0-3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar.

Utveckling och produktion sker i Europa, Nordamerika och Asien. Föregående år uppgick omsättningen till cirka 1,1 miljard SEK och försäljningen sker globalt till över femtio länder.

Mer information finns på www.babybjorn.com.
Mer info
Kontaktperson Christer Johansson
Telefon 0393-77 99 95
Område Värnamo
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 apr 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.