Tekniska förvaltningen söker Anläggningsarbetare

Tekniska förvaltningen söker Anläggningsarbetare

På Teknisk Förvaltningen avdelning Gata/Park arbetar en grupp yrkesstolta medarbetare inom olika områden med intressanta arbetsuppgifter inom vår infrastruktur, väghållning, samt byggande och skötsel av kommunens gator och torg Gc-vägar, grönområden och lekparker mm. Avdelningen består av ca 50 medarbetare fördelat på administration, produktion anläggning, drift för gata och park.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med underhåll och nyanläggning av kommunens gator, gc-vägar, grönområden, parker samt vatten- och avloppsledningar. Beredskap ingår i tjänsten.

Kompetens och erfarenhet

Du har utbildning och erfarenhet av anläggnings- reparations- och underhållsarbete på markförlagda vatten- och avloppsledningar, nybyggnation av gator, vägar grönområden mm. B-körkort är ett krav.

Helst ser vi att du har erfarenhet av att arbeta som rörläggare inom t.ex. VA, fjärrvärme eller liknande men även du som har annan relevant bakgrund är välkommen att söka. Kanske har du arbetat med VA i andra sammanhang men vill ha ett jobb där du får vara utomhus, kanske har du ännu inte hunnit skaffa dig erfarenhet men har gått en yrkesutbildning med inriktning mot mark och anläggning.

Du är en person som trivs med att arbeta utomhus och som gillar att få röra på kroppen. Eftersom arbetet innebär en del tunga moment så är du i god fysisk kondition.

Du trivs med och är bra på att samarbeta i arbetslag och möter både arbetskamrater och andra på ett serviceinriktat sätt. Du är inriktad på att hitta bra lösningar och gillar att tänka till lite extra när du stöter på svårigheter i hur arbetet ska utföras och bollar gärna lösningsidéer med kollegor och arbetsledare.

BE-körkort eller C-körkort eller förarbevis är detta meriterande.

Hos oss får du arbeta tillsammans med erfarna kollegor i ett glatt gäng som ställer upp och stöttar varandra.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV. Anställningsintervjuer kommer att ske löpande så vi ber dig därför inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad

100

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Upplysningar

Avdelningschef gata/park: Marcus Berggren tel. 0370-37 70 85
Facklig företrädare Kommunal 0370-37 75 18

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 14 juni

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst
Mer info
Kontaktperson Marcus Berggren
Telefon 0370377085
Område Värnamo
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.varnamo.se/
Sista ansökningsdag 14 juni 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vision och framtidsidéer

Värnamo vill växa, och år 2035 vill vi vara 40 000 invånare. Men vi vill växa på rätt sätt. Vi vill leva vår värdegrund och bygga framtiden på fyra kriterier: hållbarhet, attraktivitet, trygghet och tillväxt.

Vision


Värnamo kommun - den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035.

Här finns möjligheter att växa som människa. Möjlighet till utbildning, attraktiva miljöer att vistas och bo i samt ett rikt kultur- och föreningsliv.

Här räknas alla. Varje människa är en tillgång. Vi behöver mer mångfald, många olika kompetenser och erfarenheter som ska tas tillvara. En kommun där man kan påverka och vara delaktig i utvecklingen.


40 000 invånare


Som många av Sveriges kommuner har vi en demografisk utmaning. Värnamos demografi med en lägre andel invånare 20-64 år gör inflyttning extra viktigt för balans och skatteunderlag. Under 2018 växte kommunen med 222 invånare. Byggprojekt med flerbostadshus pågår på flera platser, och fler planeras.

2035


Tidsperspektivet 20 år är tillräckligt långt för att kunna påverka genom politiska beslut, och tillräckligt kort för att planera övergripande och göra prognoser.

Värnamo kommuns översiktsplan synkas med visionsåret.

Värdegrund

Oavsett uppdrag, roll och funktion är vår gemensamma uppgift att:
  • sätta behov och intresse hos de vi är till för i centrum
  • ta ett aktivt ansvar för att utveckla verksamheten och oss själva
  • samverka och ta tillvara varandras kompetenser
  • respektera varandras åsikter, roller och funktioner
  • verka för att alla ska uppleva arbetsglädje, kunna sätta in sitt arbete i ett större sammanhang, trivas och känna yrkesstolthet.
En mänsklig tillväxtkommun präglas av:

Hållbarhet - alla räknas och varje människa är en tillgång – kommunens utveckling präglas av långsiktighet, delaktighet, tolerans och integration.

Attraktivitet - här ska finnas möjlighet att växa som människa, möjlighet till utbildning och föreningsliv, boende och arbete.

Tillväxt - en kommun som växer och välkomnar fler medborgare och verksamheter.

Trygghet - en mänsklig kommun som möter medborgaren med trygg omsorg och stöd