Strategisk Inköpare

Strategisk Inköpare

Är du vår nya Strategiska Inköpare?

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår inköpsprocess. Företaget är inne i en tillväxtfas med stark utveckling vilket innebär många spännande utmaningar. Du ingår i ett team med nio personer och rapporterar till Supply Chain Manager.

Ansvar

"Supply chain" är en av våra huvudprocesser och som strategiskt inköpare har du ansvar för att utveckla och säkra samarbetet med valda leverantörer och partners utifrån pris, kvalitet och logistik. Strategiskt inköp innebär ett säkerställande av lönsamheten för företaget idag och för framtida affärer. Rollen har en intressant mix av strategiskt och operativt arbete.

Huvudsakliga uppgifter

Utveckla det strategiska inköpet med ökad andel trading och sourcing, samtidigt säkerställa kort- och långsiktig försörjning av material och tjänster. Ett viktigt område är utveckling av våra leverantörer genom utvärdering och uppföljning. Genom kvalitetssäkring av inköpsprocessen säkerställa effektiva och optimala materialflöden. Du kommer även att driva projekt inom Supply Chain samt delta i produktutvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi tror att du har minst fem års erfarenhet från liknande befattning inom tillverkande företag. God kompetens inom strategiskt och operativt inköp, affärssystem, förbättringsarbete, processutveckling, logistik, projektledning, förhandling samt avtal.

Du hanterar engelska i tal och skrift samt har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens.

Personlighet

Du är affärsorienterad och gillar att utveckla relationer och processen. Tycker om problemlösning samt att jobba i en miljö präglad av högt tempo och att nå uppsatta mål. Du vill påverka och är en bra förhandlare som har lätt för att skapa goda relationer.

Vi erbjuder dig

Proton Lighting är ett företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat. Våra värdeord är: Engagerad- Modig - Tydlig - Nyfiken.

Arbetstider: Dagtid

Placeringsort: Värnamo

Anställningsform: Heltid, tillsvidare.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Tjänsten söker du senast 24 mars direkt på www.codeq.se under rubricerad tjänst.

Information: Sören Holmlind, 0515 - 128 00 eller Magnus Ryberg 0370 - 123 00.
Mer info
Område Värnamo
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Proton Lighting utvecklar, tillverkar och säljer belysning och belysningslösningar samt verkar som belysningsteknisk partner för den professionella marknaden. Utveckling, tillverkning och huvudkontor finns i småländska Värnamo och vi erbjuder produkter för utemiljö, industri, kontor, stormarknad, skola, bostad, butik med mera. Proton Lighting har mer än 70 års erfarenhet av offentlig belysning och är mest kända för varumärket Exaktor. Våra starka sidor är funktion, design och kundanpassning i kombination med ett starkt miljöengagemang. Totalt omsätter Proton Lighting 225 MSEK och har 100 medarbetare.
Proton Lighting är en del av Proton Group, en privatägd industrikoncern med företag i fyra affärsområden. Läs mer om oss på protonlighting.se