Lean koordinator/Kvalitetstekniker

Lean koordinator/Kvalitetstekniker

Vi har halverat våra kvalitetsbristkostnader i fabrik Bor under de sista 2-3 åren och är just igång med en satsning på att standardisera arbetet och vi söker en person som vill vara med och ta oss till nästa nivå med att bygga in kvalitet i processerna och säkerställa en effektiv användning av verktygslådan i NDMS.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som har förmåga att involvera vår kompetenta och engagerade personal i kvalitets- och förbättringsarbetet och ser möjligheterna där andra ser problemen. I rollen som kvalitetstekniker är du en nyckelperson i vårt arbete att nå kvalitetsmål och med att förebygga och eliminera kvalitetsproblem. Du utför kontroller, analyserar orsaker till kvalitetsproblem och rekommenderar lämpliga åtgärder. Du utfärdar arbets- och kontrollinstruktioner i nära samarbete med produktionen samt informerar och instruerar i kvalitetsfrågor. Andra uppgifter är kalibrering av mätinstrument och hantering av interna och externa leverantörsavvikelser. I rollen som Lean (NDMS) koordinator har du ett stort driv för att utveckla dig själv och verksamheten på nya områden. Du kommer lyckas i rollen om du har helhetstänk, vet hur människor, verktyg och metoder samverkar och påverkar resultatet.

Du som söker:
Har en relevant utbildning troligen med några års praktisk erfarenhet från arbete med kvalitetsförbättringar, Lean/produktionssystem eller förbättringsarbete i produktionsmiljö. Som person är du självgående, analytisk, målmedveten samt har god samarbetsförmåga. Problemlösning är din starka sida tillsammans med ett flexibelt tankesätt och tydlig kommunikation. Erfarenhet av Lean, Kaizen, ISO9001 samt ISO14001 är meriterande. God datorkunskap framförallt i Excel är en förutsättning i rollen. Du måste behärska det svenska och engelska språket i både tal och skrift.

Vi erbjuder:
  • Ett intressant arbete som bjuder på många utmaningar
  • Ett litet team med hög fackkompetens
  • En stark och positiv företagskultur

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval och vill rekrytera omgående då nuvarande person har gått vidare till ny tjänst internt.

Frågor om tjänsten besvaras av
Fabrikschef Henrik Hjalmarsson
010-1300209

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Henrik Hjalmarsson
Telefon 010-1300209
Område Värnamo
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nordan.se
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NorDan grundades 1926, och har i dag växt till en koncern med cirka 2000 medarbetare och en omsättning i koncernen på 3 miljarder kronor. NorDan Gruppen har i mera än 90 år visat hur teknologi, innovation och nyskapande resulterat i kvalitet. Vi tillverkar framtidens fönster och dörrar.

Den svenska verksamheten till NorDan, med försäljningskontor, fabriker och administration är samlat i bolaget NorDan AB, som har huvudkontor i Tanumshede. Fabrikerna ligger i Tanumshede, Bor och Kvillsfors. Företaget har säljkontor i Stockholm, Göteborg/Tanum, Malmö, Växjö och Bor.
NorDan AB är den snabbast växande tillverkaren av fönster och dörrar i den Svenska marknaden.

En viktig arbetsgivare
Våra fabriker är nyckelföretag i de lokala samhällena där vi är etablerade. NorDan AB har idag runt 400 medarbetare fördelade på ledning, försäljning och marknad, produktion och produktutveckling.

Kvalitet av tradition
Ända sedan NorDan:s etablering i 1926 har vi producerat innovativa produkter av hög kvalitet med trävirke som viktigaste råvara. Även om mycket har skett på området när det gäller produktionstekniker garanterar vi kvaliteten på hantverket vi levererar. Vi har lång tradition av kvalitet, något som Tanum, Bor och Kvillsfors är tydliga bevis på i den svenska marknaden.

Europeisk närvaro
Huvudmarknaden för NorDan är Norge, Sverige, Storbritannien och Irland. Huvudkontoret till NorDan Guppen ligger på Moi i södra Rogaland, Norge. Företaget har fabriker i Norge, Sverige, Danmark, Polen och Baltikum.
För NorDan AB betyder den internationella dimensionen att företaget exporterar produkter från de svenska fabrikerna till övriga NorDan marknader, samtidig som vi säljer NorDan Gruppen sina produkter i den svenska marknaden.